Franţa ameninţă cu veto un eventual acord post-Brexit care nu-i va conveni

Franţa ameninţă cu veto un eventual acord post-Brexit care nu-i va conveni

Franţa se va opune prin veto acordului comercial post-Brexit dacă el nu va răspunde anumitor exigenţe, în special în materie de pescuit, a declarat vineri secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune.

El a adăugat că există în continuare un risc ca Uniunea Europeană şi Marea Britanie să nu ajungă la o înţelegere, relatează AFP şi Reuters.

"Dacă nu va exista un acord bun (…), ne vom opune", a declarat el la postul de radio Europe 1.

ADVERTISING

Întrebat dacă Franţa ar face asta prin veto, el a răspuns: "Da. Fiecare ţară are dreptul de veto, aşa că este posibil. Vom face propria evaluare a acestui proiect de acord, dacă va exista unul", a adăugat Beaune.

"Vreau să le transmit pescarilor noştri, producătorilor noştri, cetăţenilor care ne ascultă, că nu vom accepta un acord cu termeni necorespunzători", a mai afirmat el.

ADVERTISING

De când Marea Britanie a ieşit din UE în ianuarie, fiecare parte i-a cerut celeilalte să accepte concesii pentru a debloca un acord comercial până la finalizarea perioadei de tranziţie pentru părăsirea efectivă de către Regatul Unit a blocului comunitar, la 31 decembrie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇