Florin Cîţu, întrebat dacă Secţia Specială va fi desfiinţată în acest an: Ar trebui să fie

Florin Cîţu, întrebat dacă Secţia Specială va fi desfiinţată în acest an: Ar trebui să fie

Prim-ministrul Florin Cîţua susţine că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) ar trebuie să fie desfiinţată până la finalul acestui an.

„Voi merge din nou în coaliţie să explic de ce este important şi cu acest raport şi faptul că ceea ce noi am aprobat în Guvern este ceea ce noi susţinem”, a completat premierul.

„Nu putem să negăm ceea ce scrie în raportul MCV. Această guvernare a făcut progrese importante în a elimina din tot ceea ce a fost stricat sau a fost introdus greşit în sistemul juridic în ultimii ani de zile.

ADVERTISING

Deci facem progrese. Asta nu poate nimeni să nege. În acelaşi timp, iarăşi nu poate nimeni să nege ceea ce am spus încă de la început, că cei de la Comisia Europeană susţin eliminarea MCV, cât mai repede pentru România.

În ceea ce priveşte Guvernul, am luat o decizie foarte rapid de a aproba un proiect de lege care desfiinţează Secţia Specială. Am mers la Parlament. A trecut de Camera Deputaţilor.

Eu întotdeauna am spus că varianta pe care noi am aprobat-o în Guvern este cea pe care o susţin şi care cred că este optimă.

ADVERTISING

În coaliţie, bineînţeles că sunt dezbateri. Am văzut că şi la alocaţii lucrurile s-au întârziat. Voi merge din nou în coaliţie să explic de ce este important şi cu acest raport şi faptul că ceea ce noi am aprobat în Guvern este ceea ce noi susţinem.

Voi încerca în continuare să îi conving pe liderii coaliţiei, pe preşedinţii de partid, că aceasta este varianta pe care mergem în continuare.

Dar noi avem mai multe angajamente. Unul dintre ele este acela de a aproba Legile Justiţiei şi vom merge în continuare cu toate Legile Justiţiei, să fie aprobate în Parlamentul României şi mă voi implica direct şi acolo”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

ADVERTISING

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului Iuliana Scântei (PNL) a spus că Parlamentul poate lucra într-o sesiune extraordinară, la vară, dacă va fi nevoie, strict pentru desfiinţarea Secţiei Speciale.

Ludovic Orban a afirmat că nu este nimic nou în raportul MCV, iar la nivelul coaliţiei a fost stabilit să fie susţinut şi la Senat proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei Speciale în forma adoptată de către Camere Deputaţilor. Liderul PNL a adăugat că vor mai fi discuţii în coaliţie, iar dacă va exista o altă decizie cu referire la subiect, atunci ea va fi anunţată ulterior.

Citește mai multe despre desființarea Secției Speciale, după deciziile CCR, dar și cerințele din MCV:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇