Ministrul Drulă laudă evacuarea forţată de la metrou: Un cartel se destructurează cu ranga. E o ultimă zvâcnire a mafiei

Ministrul Drulă laudă evacuarea forţată de la metrou: Un cartel se destructurează cu ranga. E o ultimă zvâcnire a mafiei

Demolarea magazinelor de la metrou era necesară, pentru că erau construite ilegal, fără să aibă autorizație, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, de aproape 3 ani, acele spații sunt ocupate ilegal, iar firma sindicatului de la metrou, Sindomet Servcom SRL, încasează bani fără drept.

”Legea este lege și unde e lege nu e tocmeală. Azi, Metrorex a început demolarea spațiilor comerciale. Nu au autorizație, nu au dreptul legal să ocupe acele locuri.

De aproape 3 ani acele spații sunt ocupate fără drept, firma încasează bani de la ele fără drept legal. Sunt numeroase rapoarte ale ISU care identifică o problemă ale acestor spații în caz de incendiu”, a declarat Drulă.

ADVERTISING

”Un cartel se destructurează cu ranga”

Ministrul Transporturilor a ținut să le mulțumească celor implicați în acțiunea de azi, în urma căreia au fost demolate spațiile comerciale de la stația de metrou Ștefan cel Mare.

Totodată, el l-a felicitat pe directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, care a pus el însuşi mâna pe rangă și a început să demoleze un magazin.

director-Metrorex
Foto: Inquam Photos / George Calin

Drulă a spus că Paraschiv și-a asumat o misiune grea și a dat dovadă de un act de curaj.

”Felicit toate autoritățile care au fost implicate în acțiunea de azi. Mulțumesc Primăriei Sectorului 2 și primarului Radu Mihaiu. Mulțumesc directorului Mmetrorex, un om curajos, care și-a asumat o misiune grea.

ADVERTISING

Am văzut comentarii că a pus mâna pe rangă și a demolat un magazin. Da, un cartel se destructurează cu ranga, îl felicit pentru un act de asumare și pentru un act de curaj”, a spus Drulă.

”Ultima zvâcnire a mafiei”

Ministrul Transporturilor a ținut să precizeze că astfel de acțiuni urmează să aibă loc și în celelalte sectoare ale Capitalei.

Primarii din alte sectoare vor desfășura aceleași proceduri. Am discutat deja cu primarii Ciucu, Clotilde Armand, Băluță. O sa am azi discuții și cu ceilalți doi primari, sunt convins că își vor face datoria”, a subliniat Drulă.

ADVERTISING

Acesta consideră că scandalul de azi făcut de oamenii liderului de sindicat Ion Rădoi reprezintă o ultimă zvâcnire a mafiei.

Acţiunile de astăzi şi scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi sunt o ultimă zvâcnire a mafiei. Toată lumea a văzut că așa zisul protest a fost o acțiune de tip cartel pentru păstrarea sursei puterii ilicite, talciocul subteran.

Se încheie o epocă a ilegalității. Amplasarea acelor construcții este ilegală, se va face restabilirea legalității”, a conchis Drulă.

Miercuri dimineață a început evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului. Prima stație vizată a fost Ştefan cel Mare, unde sunt șase magazine.

Însă acțiunea de azi s-a lăsat cu circ şi cordoane de poliţie. Buticarii au strigat ore în şir la primarul Radu Mihaiu: La puşcărie, la puşcărie!

Iată un reportaj foto&video despre cum a decurs prima zi de evacuare a spațiilor comerciale de la metrou

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇