Clotilde Armand cere ridicarea licenței Romprest: E un santaj pe care statul român nu trebuie să îl accepte

Clotilde Armand cere ridicarea licenței Romprest: E un santaj pe care statul român nu trebuie să îl accepte

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că a cerut Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) să ridice licența companiei Romprest.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla, Romprest nu ar mai putea să opereze în sectorul de salubritate. ANRSC se află în subordinea Ministerului Dezvoltării, condus de liderul UDMR Cseke Attila.

Armand susține că e nevoie de intervenția statului, pentru că șantajul Romprest nu este doar la nivelul Sectorului 1.

ADVERTISING

”Operatorul de salubritate lucrează pentru statul român și nu invers. Ce se întâmplă acum e un șantaj, pe care statul român nu trebuie să îl accepte. Vedeți niște muncitori care prestează niște servicii scumpe, fac toate celelalte servicii scumpe, dar serviciul public nu-l prestează.

Am văzut gunoaie care erau…muncitorii dădeau cu jet de apă pe carosabil și pe gunoi, fără să-l ridice. E o situație de șantaj care nu e acceptabilă. Am făcut solicitare la ANRSC de analiză pentru ridicarea licenței acestui operator șantajist”, a declarat Clotilde Armand.

ADVERTISING

Ea a precizat și că își menține cererea pentru prefectură de a fi instituită starea de alertă, care i-ar permite să gestioneze problema gunoiului. Mai mult, Armand spune că, de câte ori operatorul de salubritate ar încălca contractul, ar vrea să reinstaureze starea de alertă.

”Starea de alertă mi-ar permite ca în 30 de zile să putem să rezolvăm multe probleme și mai ales să terminăm acest șantaj intolerabil. În prima oră când vedem că operatorul nu-și respectă contractul, legea, reinstaurăm starea de alertă”, spune Armand.

ADVERTISING

Prefectura ar trebui azi să anunțe o decizie la solicitarea primarului Sectorului 1.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇