Cîțu spune că s-a întâlnit cu Cioloș ”din respect pentru români”, însă discuțiile n-au durat nici o oră și n-au avut rezultat

Cîțu spune că s-a întâlnit cu Cioloș ”din respect pentru români”, însă discuțiile n-au durat nici o oră și n-au avut rezultat

Premierul demis Florin Cîțu s-a întâlnit miercuri seară cu Dacian Ciolos, premierul desemnat de președintele Iohannis pentru a forma un nou Guvern. La întâlnire au participat și Kelemen Hunor, liderul UDMR, precum și liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Discuțiile despre formarea unui nou executiv au durat mai puțin de o oră, iar la final Dacian Cioloș a plecat în viteză din sediul PNL spunând că nu s-a stabilit nimic, dar că va spune mai multe de la sediul USR.

ADVERTISING

Apoi a ieșit Cîțu la declarații și a spus că a participat ”din respect pentru români”, dar că nu s-a luat nicio decizie.

”Am acceptat această întâlnire din respect pentru români şi pentru mandatul pe care l-a dat președintele  Klaus Iohannis domnului Dacian Cioloş. Astăzi nu a fost nicio concluzie în această discuţie.

Am spus şi în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanşat criza – coaliţia AUR, USR, PSD – să vină şi cu o soluţie. Am primit mandatul domnului Dacian Cioloş”, a declarat preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, la finalul discuţiei cu Dacian Coloş.   

ADVERTISING

Întrebat care este mandatul lui Dacian Cioloş, Cîţu a afirmat: ”Doreşte să refacă coaliţia şi să mai discutăm (...) Noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar soluţia trebuie să vină de la cei care au aruncat România în criză”.   

”Un alt mesaj pe care l-am transmis a fost acela că, atunci când a fost la Cotroceni, USR probabil a avut o majoritate în spate, dacă l-a propus pe domnul Dacian Cioloş”, a adăugat Cîţu, precizând că este roulul premierului desemnat să facă o majoritate.  

În PNL nu s-a luat o decizie despre vot, mergeţi prea departe. Astăzi nu am discutat aşa ceva (...) Eu nu iau decizii de unul singur”, a adăugat Florin Cîţu, întrebat dacă exclude varianta ca PNL să voteze Guvernul Cioloş.   

ADVERTISING

Coaliţia de dreapta este cea mai bună soluţie pentru România, cu premier de la PNL”, a adăugat Cîțu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇