Cîţu: Prioritatea acestui Guvern o reprezintă investiţiile. Nu dezvolţi o ţară alocând bani către asistenţă socială

Cîţu: Prioritatea acestui Guvern o reprezintă investiţiile. Nu dezvolţi o ţară alocând bani către asistenţă socială

Premierul Florin Cîţu a afirmat că investițiile reprezintă o prioritate a Executivului, apreciind că prea mulţi ani s-au dus sume mari către asistenţă socială, făcându-i astfel ”prizonieri pe acei oameni în sărăcie”.

„Prioritatea acestui Guvern o reprezintă investiţiile. Atunci când aloci mai multe resurse către investiţii, se întorc mai mulţi bani la buget şi nu invers.

Prea mulţi ani de zile banii s-au dus către asistenţă socială. Nu dezvolţi o ţară, nu modernizezi o ţară alocând bani către asistenţă socială. Din contră, îi faci prizonieri pe acei oameni în sărăcie.

Soluţia liberală de a scoate România din sărăcie o reprezintă investiţiile. Am investit, avem creştere economică, vom avea printre cele mai mari creşteri din Uniunea Europeană şi veţi vedea că atunci vom avea şi bani să plătim şi pensii mai mari, şi alocaţii, şi salarii.

Dar doar aşa merg lucrurile, întâi investeşti şi apoi poţi să împarţi, pentru că altfel nu ai ce să împarţi. Împarţi doar împrumuturile”, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Piatra Neamţ.

Premierul a mai spus că investiţiile prin PNDL vor fi continuare, iar toate facturile vor fi achitate.

ADVERTISING

„Am venit astăzi aici în funcţia de prim-ministru. Fac mai multe vizite în ţară pentru că în ultimii ani câteva zone din România au fost lăsate în urmă de guvernele şi administraţiile trecute, care unele din ele sunt şi azi.

Am fost şi în sud, am venit şi Moldova şi se pare că aceste zone unde am avut administraţii ale PSD-ului au fost lăsate în urmă în ceea ce priveşte investiţiile.

Banii au venit, surprinzător, în aceste zone, dar au fost folosiţi prost şi tocmai acest lucru vrem să remediem. Am început prin a plăti facturile companiilor care au lucrat în aceste zone şi în toată ţara. Când am preluat guvernarea în 2019, erau facturi neplătite de şapte-opt luni de zile. Astăzi am plătit încă două facturi de 220 milioane de lei pentru proiectele prin PNDL, deci nu se opreşte nicio finanţare, am anunţat că proiectele vor fi plătite în continuare”, a explicat premierul Florin Cîţu.

ADVERTISING

Citește mai multe despre:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇