Cîţu a povestit cum a condus băut şi a stat după gratii în SUA: Să ştiţi că am mai plătit şi în România amenzi de circulaţie

Cîţu a povestit cum a condus băut şi a stat după gratii în SUA:  Să ştiţi că am mai plătit şi în România amenzi de circulaţie

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA. El a spus că a făcut o greşeală acum 20 de ani, când s-a suit băut la volan.

Acum 20 de ani a fost vorba de un DUI (driving under the influence – conducere sub influenţa alcoolului). Am plătit amenda respectivă, una foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este foarte interesant că în 4 tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a explicat Cîţu.

ADVERTISING

Ulterior, premierul a purtat acest dialog cu jurnaliştii.

"- Aţi condus dvs?

- Eu am condus, a fost o greşeală, am condus, am plătit foarte scump, asta este. A trebuit să-mi vând şi masina atunci şi să merg pe jos un an de zile. Dar asta este, a fost un eveniment acum 20 de ani de zile.

Vă daţi seama că nu e un eveniment cu care să te mândreşti, dar asta este.

- Au fost informaţi Klaus Iohannis şi Ludovic Orban?

- (Râde) E o contravenţie. Să ştiţi că am mai plătit şi în România amenzi de circulaţie".

Ce s-a întâmplat în 2000

Un document din martie 2000, prezentat pe pagina de Facebook Legalizam.ro, un proiect al Asociației Evoluție în Instituție, arată că Florin Cîţu ar fi fost încarcerat două zile în SUA, pentru condus sub influenţa alcoolului. Conform documentului Curţii de Justiţie din Iowa, Florin Vasile Cîţu a fost reţinut 2 zile în anul 2000 şi a primit şi o amendă de 1.000 de dolari.

ADVERTISING

Precizăm că actualul premier Cîţu este licențiat în științe economice, la Grinnell College din Iowa, SUA, în 1996.

Apoi, a făcut un masterat, între 1997 şi 1999, tot la Iowa Sate University în domeniului politicii monetare aplicate, macroeconomie, econometrie, iar între anii 1999 şi 2002 a urmat un program doctoral completat, însă fără a susţine lucrarea de disertaţie, la aceeaşi universitate din Iowa.

Cine este Florin Cîțu: A studiat economie în SUA și Germania și a lucrat la Banca Europeană de Investiţii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇