Cioloş: Mai mare sacrificiu decât a guverna în această perioadă din punct de vedere politic nu cred că este

Cioloş: Mai mare sacrificiu decât a guverna în această perioadă din punct de vedere politic nu cred că este

Cine îşi va asuma guvernarea în următoarele săptămâni şi luni va face oricum un sacrificiu, a declarat, miercuri, premierul desemnat, Dacian Cioloş, întrebat dacă se consideră un „premier de sacrificiu”.

El a avut o primă întâlnire cu liderii PNL, UDMR şi ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale în perspectiva formării unui nou guvern.

"Cine îşi va asuma guvernarea în următoarele săptămâni şi în următoarele luni va face un sacrificiu. Partidul care îşi asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea. Deci mai mare sacrificiu decât a guverna în această perioadă din punct de vedere politic nu cred că este şi nu ne e teamă de nicio altă formă de sacrificiu", a afirmat liderul USR, la finalul întâlnirii, întrebat dacă se consideră un "premier de sacrificiu".

ADVERTISING

El a arătat că ia ''foarte în serios acest mandat''.

"Preşedintele a luat o decizie şi cred că a luat o decizie responsabilă şi asumată. Eu iau foarte în serios acest mandat pe care mi l-a dat şi am mers la două partide care ştiu că sunt şi ele apropiate de preşedinte şi aştept această responsabilitate asumată şi din partea lor, cu un răspuns clar - dacă susţin sau nu varianta pe care preşedintele Klaus Iohannis a pus-o pe masă", a mărturisit Cioloş.

În opinia sa, "România are nevoie de un Guvern acum, în următoarele zile, un guvern care trebuie să vină cu nişte soluţii durabile şi clar asumate pe pandemie, pe energie, pe susţinerea economiei".

ADVERTISING

"Acestea sunt preocupările românilor acum, nu comentariile şi sentimentele şi emoţiile unuia sau altuia", a adăugat Cioloş.

El a afirmat că speră ca partidele consultate "să dea un răspuns foarte clar". "Pentru că întrebările mele au fost foarte clare, proiectul pe care l-am propus a fost unul foarte clar, alternativele au fost foarte clare şi la asta avem nevoie acum de un răspuns", a adăugat premierul desemnat.

În context, Dacian Cioloş a vorbit despre "responsabilitate politică".

"Noi nu am pornit de la calcule şi supoziţii de combinaţii politice atunci când am făcut o propunere de premier şi mai ales de un program. Am pornit de la o nevoie, de la o necesitate. Din punctul nostru de vedere, asta înseamnă responsabilitate politică şi asta ne asumăm", a subliniat el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇