Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, Cîțu spune că ”bineînțeles că USR poate să intre la guvernare”, dar după ”o discuție față în față, bărbătește, curajos” (Video)

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, Cîțu spune că ”bineînțeles că USR poate să intre la guvernare”, dar după ”o discuție față în față, bărbătește, curajos” (Video)

Florin Cîțu a venit, miercuri, în fața jurnaliștilor și, ca și cum discuțiile și declarațiile din ultimele luni nici nu ar fi existat, le-a spus senin că bineînțeles că USR se poate întoarce la guvernare alături de PNL și UDMR.

Dacă ieri Cîțu a precizat cu subiect și predicat că premierul desemnat Ciucă nu are un mandat flxibil și discuțiile cu USR și PSD sunt exclusiv pentru obținerea votului în Parlament, inclusiv prin semnarea acelui armistițiu, astăzi tonul a fost cu totul altul. Cîțu chiar a lăsat loc USR să aleagă dacă doresc sau nu să participe și el la negocierile cu Ciucă.

ADVERTISING

”Încă se negociază și cu USR, și cu PSD. Se negociază pentru susținere în Parlamentul României. Eu sper să mai avem o discuție astăzi cu USR, dacă se poate. Știu că dl Ciucă a avut astăzi discuții telefonice și cu liderii USR și cu liderii PSD, în funcție de ce au convenit… PNL e în spatele dlui Ciucă 100%”, le-a spus Cîțu jurnaliștilor, la ieșirea de la Palatul Copiilor din București, unde s-a dus să vadă cum decurge vaccinarea.

Întrebat din nou de flexibilizarea mandatului lui Nicolae Ciucă, liderul PNL a replicat că în funcție de rezultatele negocierilor se poate discuta orice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Punem invers lucrurile. Premierul desemnat bineînțeles că are mandat să negocieze cu forțele politice. Poate să vină înapoi în partid și să ceară flexibilizare, când avem ceva pentru a flexibiliza. Nu putem să discutăm pe nimic.

Deci trebuie avută o discuție cu cei de la USR, vedem în ce direcție ar putea să meargă refacerea acestei coaliții și apoi mergem la partid și cerem acea flexibilizare.

Dacă este nevoie și cei de la USR sunt de acord, va fi însoțit de o delegație a PNL condusă de mine. Dar să vedem dacă cei de la USR ar accepta această variantă și după această discuție să vedem în ce formă refacem coaliția. Dar e nevoie de această discuție față în față, bărbătește, curajos, onest, să ne spunem ce avem de spus, și apoi vedem ce facem”, a explicat Cîțu.

ADVERTISING

Întrebat dacă poate USR să revină la guvernare, Florin Cîțu a răspuns, mimând surprinderea la auzul întrebării: ”bineînțeles că poate să intre la guvernare”.

El a respins clar intrarea PSD la guvernare, opinând că toate discuțiile făcute de social-democrați sunt doar strategii pentru a trage de timp.

”Nu, PSD nici nu știu de câte ori a spus că nu vor la guvernare. O refacere a USL nu se poate”, a subliniat Cîțu.

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu după vizita la centrul de vaccinare organizat la Palatul Copiilor

Declarații susținute de premierul Florin Cîțu după vizita la centrul de vaccinare organizat la Palatul Copiilor#FlorinCitu #GuvernulRomaniei #ROVACCINARE #ImpreunaInvingemPandemia

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 27 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇