Au trecut aproape 2 luni şi Băsescu nu a plecat din vila de protocol. UPDATE RA-APPS îl amenință cu evacuarea

Au trecut aproape 2 luni şi Băsescu nu a plecat din vila de protocol. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> RA-APPS îl amenință cu evacuarea

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu s-a mutat încă din vila de protocol pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a achiziţionat. El a mai spus că a primit marţi notificarea de la RA-APPS, în care se spune că trebuie să evacueze imobilul şi un executor judecătoresc se va ocupa de procedură.

Fostul preşedinte a spus că se va muta când va fi locuibil apartamentul pe care l-a cumpărat. 

”În primul rând, nu am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun şi cărţile undeva”, a explicat Băsescu.

ADVERTISING

Întrebat când va fi gata apartamentul, Băsescu a replicat că nu ştie. ”Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de laşi, au ţinut să facă legi pentru mine, după ce nu am mai avut putere politică la interior. Cât timp s-au înfruntat cu mine, nu au fost în stare de nimic, Când nu am mai fost activ în politica internă, şi-au arătat vitejia”, a arătat Băsescu. 

Reacția RA-APPS

UPDATE 16:48 - În replică, RA-APPS a transmis un comunicat în care spune că termenul de evacuare a fost de la început de 60 de zile și că deja a fost depășit, iar dacă fostul președinte și familia sa nu vor pleca singuri, atunci vor fi evacuați.

ADVERTISING

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosinţa gratuită a imobilului - reşedinţă oficială situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, Sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât dumnealui, cât şi membrii familiei au obligaţia de a elibera şi de a preda reşedinţa oficială.

ADVERTISING

RA-APPS precizează că în data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care dl. Traian Băsescu avea obligaţia de a elibera şi preda imobilul. Precizăm faptul că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, se arată în comunicat.

Pe 28 martie, acum aproape două luni, Regia Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat l-a somat pe Băsescu să plece din vilă în 60 de zile.

Asta după ce pe 23 martie Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat definitiv calitatea de colaborator al Securității pentru fostul șef de stat.

O lege adoptată recent de Parlament prevede că foştii colaboratori nu au dreptul la locuinţă de protocol, aşa cum este vila în care stă Băsescu din 2015, de când a plecat de la Cotroceni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇