Alegeri parlamentare: Documentul de care au nevoie românii pentru a se deplasa fără restricții la secțiile de votare din Spania

Alegeri parlamentare: Documentul de care au nevoie românii pentru a se deplasa fără restricții la secțiile de votare din Spania

Ambasada României în Spania anunță ce document este necesar pentru românii stabiliți în această țară care vor să voteze la alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie.

Românii din Spania vor fi nevoiți – în caz de control – să prezinte un document autorităților. Documentul dovedește faptul că cetățeanul respectiv se duce la cea mai apropiată secție de votare, pentru a-și exercita acest drept, în ciuda restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Alegerile parlamentare au loc în România, în data de 6 decembrie. Votul din diaspora se desfășoară timp de 2 zile - 5 și 6 decembrie.

ADVERTISING

Vor fi 748 de secţii de votare în străinătate la alegerile parlamentare. Cele mai multe, în Spania și Italia

”Luând în considerare evoluțiile epidemiologice, care au determinat autoritățile spaniole să introducă restricții de circulație a persoanelor, Ambasada României a realizat demersuri pentru a asigura deplasarea fără restricții a cetățenilor români către/de la secțiile de votare din Spania, în vederea exercitării dreptului de vot sau pentru a participa la activitățile birourilor electorale, în zilele de 5 și 6 decembrie a.c.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În acest sens, Ambasada României pune la dispoziție un document de tip “salvoconducto”, care poate fi prezentat pe format hârtie la un eventual control al autorităților spaniole, împreună cu un document de identitate românesc”, se arată într-o postare a ambasadei spaniole.

???? Luând în considerare evoluțiile epidemiologice, care au determinat autoritățile spaniole să introducă restricții de...

Posted by Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España on Saturday, November 21, 2020

Citește mai multe despre alegerile parlamentare din acest an:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇