O atitudine complet nepotrivită

O atitudine complet nepotrivită

Președintele Iohannis este și el de acord că Alexe Costel, fostul ministru al Mediului și tăblar cu voie de la DNA, ar trebui să se retragă din toate funcțiile. Mai zice și că PNL ar putea să-i retragă sprinjinul politic, dar nu se bagă în bucătăria de partid.

Nu se bagă pentru că Ludovic o ține langa că acel ministru șpăgar nu are de ce să plece din funcție pentru că legea nu prevede așa ceva. Legea penală nu, considerentele morale cam da.

Orban îl apără pe Alexe, urmărit penal pentru luare de mită: Cum să impună partidul să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean?

Domnul Ludovic o ține langa cu a lui camarilă, domnul Ludovic a pierdut niște alegeri din cauza acestui fel de atitudine. Măcar acum ar face bine să renunțe la cel care face partidul de râs și-l face de râs și pe el. În chestiunea asta, șeful PNL are o atitudine complet nepotrivită.

ADVERTISING

În această chestiune președintele gândește corect și are dreptate, pe când șeful PNL gândește greșit și nu are dreptate.

Iohannis, despre Costel Alexe: Penalii nu au ce căuta în funcții publice

Nu pot înțelege de ce nu renunță domnul Ludovic la susținerea lui Costel Alexe, pentru că, dacă nu faci nimic să speli rușinea pricinuită, înseamnă că îl susții pe împricinat.

Zoaiele aruncate de DNA în capul fostului ministru al Mediului se scurg și în capul fostului prim-ministru și nu înțeleg de ce acesta nu face ce trebuie, adică să se dezică de cel vizat de ancheta DNA.

Ludovic Orban se pune astfel în postura nefericită a celui care pare să aibă o legătură puternică cu Costel Alexe, prea puternică pentru ca el să se poată desprinde de ea. Procedând cum procedează, lasă loc de speculații, lasă loc de interpretări nelalocul lor.

Nelu Tătaru și Costel Alexe au fost pozaţi într-un iglu de plastic, la o aşa-zisă terasă. Reacția lui Orban

Nici alți membri de partid nu au ridicat vocea în acuzarea fostului ministru. Rareș Bogdan, cel atât de nepotrivit de vocal împotriva ministrului Voiculescu în privința incidentului de la Corabia, tace mâlc în privința colegului său de partid.

Oare acțiunea unei infirmiere nesimțite care nu a ajutat un bătrân bolnav este mai gravă decât inițierea unei anchete de către DNA în care un fost ditamai ministru este acuzat de luare de mită?

Fapta infirmierei este o chestiune legată de serviciu într-un spital, este o problemă morală acută, dar nu este o faptă penală, ca cea de care este acuzat domnul Alexe.

Iar domnul deputat Florin Roman acceptă într-o emisiune televizată, cu jumătate de gură, doar ca să înceteze tirul celorlalți invitați că președintele are dreptate.

Prima reacție a lui Costel Alexe, după ce a fost acuzat de DNA că a luat mită tone de tablă

Credeam că odată cu pierderea alegerilor domnul Ludovic Orban a analizat cauzele și a înțeles că a pierdut și pentru că a ținut pe scaune ministeriale oameni slabi, a căror prestație nepotrivită a scăzut scorul partidului. Dacă însă se postează în cazul Alexe de partea acuzatului înseamnă sau că nu a făcut această analiză sau că rezultatul ei este greșit.

Procedând astfel poate că domnul Ludovic crede că păstrează partidul unit în jurul lui. Poate că vrea să dea un semnal membrilor de partid înaintea congresului din primăvară ca să-și asigure loialitatea vechii gărzi pesedizate. Ceva de genul nimeni nu e lăsat în urmă, stați toți uniți în jurul meu, al șefului.

DNA a început urmărirea penală față de fostul ministru Costel Alexe. Ar fi luat șpagă tone de tablă și țeavă

Așa a procedat PSD și a procedat greșit, greșit procedează acum și domnul Orban. De asta domnul președinte ar fi trebuit să fie mai incisiv și mai autoritar și ar fi trebuit să bage mai adânc făcălețul prin bucătăria liberală.

Dacă Guvernul Cîțu nu poate oferi pensii și salarii mari, că nu se poate, că nu e de unde, domnul Ludovic trebuie măcar să mențină cinstea politică la un nivel rezonabil, asta o poate face.

Iar dacă șeful PNL n-a înțeles că treburile astea cu camarila au înfundat PSD și-l vor înfunda și pe el dacă va continua pe aceeași linie, cu promovarea sau apărarea cu orice preț a tovarășilor de drum politic, să-i fie de bine.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇