Ghid practic pentru cercei. Cum alegi perechea potrivită pentru purtarea zilnică?

Ghid practic pentru cercei. Cum alegi perechea potrivită pentru purtarea zilnică?

Cauți o pereche confortabilă de cercei, care să arate bine, să nu îți provoace alergii și să se potrivească la aproape orice? E important să știi ce îți dorești, ca să nu rămâi ulterior cu senzația că îți lipsește ceva sau că ai făcut o alegere neinspirată.

Recomandarea noastră este să nu faci compromisuri și să alegi o pereche de cercei din aur, mai ales că aurul își păstrează prețul și proprietățile în timp. Cu alte cuvinte, cerceii tăi vor arăta la fel de bine și peste 20 ani și, bineînțeles, vor fi la fel de valoroși.  

Vezi mai jos recomandările noastre ca să iei o alegere informată.

ADVERTISING

Cercei aur:

  • Regula celor 3C
  • Ce alte criterii să iei în considerare la cerceii de aur pentru purtarea zilnică?

Este posibil ca multe dintre aceste informații să le știi deja dar, fie nu erau relevante pentru tine până acum, fie este prima dată când le vezi într-o formă structurată. Ce îți recomandăm noi este să îți notezi în telefon o listă cu criteriile pe care să le bifeze noua ta pereche de cercei de aur și să te ghidezi după aceasta. Data viitoare când vizitezi un magazin de bijuterii de aur, vei știi după ce să te uiți.

Regula celor 3C

Când ne raportăm la o pereche de cercei de zi cu zi, ne orientăm în primul rând după aceste 3 reguli: Calitate – Confort – Cost. 

ADVERTISING

Ce cuprinde criteriul calității? 

  • Metalul prețios din care sunt făcuți cerceii. Dacă este aur sau platină, implicit știi că nu vei face alergii.
  • Rezistența cerceiilor: cât de bine sunt lucrați, ce textură și finisaje au, cum sunt executate sistemele de prindere.

Cum definim confortul la o pereche de cercei?

În primul rând, cerceii nu trebuie să fie grei. De-a lungul timpului, la IONA, am întâlnit multe cliente cu lobii urechilor deformați din cauza purtării unor cercei mult prea mari. E OK să purtăm cercei statement la petreceri, dar nu în fiecare zi. 

Mai mult decât o deformare / o alungire a lobilor, cerceii grei ne influențează starea de sănătate, zona urechilor fiind puternic vascularizată. 

ADVERTISING

În plus, aceste deformări ne influențează starea de bine și încrederea în noi înșine. Așa ajung multe femei să apeleze la chirurgia estetică pentru ridicarea și corectarea zonelor afectate ale lobilor urechii.  

Cum poți să previi aceste afecțiuni?

Alegând cercei ușori și comozi. Perechea de cercei potrivită pentru tine este cea pe care nu o simți în urechi. Cu alte cuvinte, lobii urechii pot să susțină acea greutate, fără ca tu să fii conștientă de ea?.

Acesta este testul pe care trebuie să-l faci la alegerea cerceilor: îi probezi și dacă nu îi simți în urechi, atunci sunt perfecți pentru tine!

Cum te raportezi la cost?

Recomandarea noastră este să te încadrezi în 5% din salariul tău anual.

Nu există un prag minim, dar gândește-te așa:

  • E o investiție pentru toată viața;
  • Porți cerceii în fiecare zi și vrei să fie de calitate și să arate bine. Ne întoarcem la regula celor 3C ?;
  • Nu se consumă în timp la fel ca un produs de make-up, nu se uzează la fel ca o pereche de pantofi / geantă; 
  • Cu perechea potrivită de cercei economisești bani pentru că nu mai ai nevoie de alți cercei. Daca îi alegi bine, pur și simplu nu ai de ce să-i schimbi. 

Acum să vedem concret de ce alte aspecte să ții cont în alegerea ta. 

Ce alte criterii să iei în considerare la cerceii de aur pentru purtarea zilnică?

1. Forma și mărimea cerceilor.

Îți recomandăm cerceii mici din aur, cerceii pe lobul urechii cu un design care să nu agațe, așadar fără forme ieșite în relief sau pietre cu montură tip “gheruțe”. Dimensiunea ideală a cerceilor mici de aur este între 0.8 și 10 mm diametru. Acestea sunt mărimile ideale, care îmbracă bine lobul urechii. 

2. Sistemul de prindere.

Dacă nu vrei să dai jos cerceii seara, înainte de culcare, atunci trebuie să alegi modele cu sisteme de închidere securizată. În cazul acesta, de regulă cercelul este mai mare și se continuă sub lobul urechii. Criteriile referitoare la design nu se schimbă: cât mai practic și mai simplu cu putință.

Dacă ți-a intrat în rutina zilnică să îți dai jos seara cerceii, atunci poți alege un sistem de prindere cu tijă și fluturaș. 

Acum că știi ce să cauți, nu ne rămâne decât să îți urăm spor la cumpărături! Suntem aici oricând ai nevoie de recomandări pentru alegerea unei bijuterii fine din aur. #makegoldcoolagain #iona_jewelry