Căpitanul Kirk a ajuns în spațiu la 90 de ani și a plâns de fericire: A fost cea mai profundă experiență din viața mea! (Video)

Căpitanul Kirk a ajuns în spațiu la 90 de ani și a plâns de fericire: A fost cea mai profundă experiență din viața mea! (Video)

Actorul William Shatner, care l-a jucat pe celebrul căpitan James T. Kirk al navei Enterprise în prima serie a Star Trek, a devenit, la 90 de ani, cea mai în vârstă persoană care a ajuns în spațiu.

Cel de-al doilea zbor al Blue Origin a decolat miercuri din Texas. După aproximativ 10 minute, după ce a depășit Linia Karman, cunoscută ca granița spațiului, la 100 de kilometri deasupra Pământului, racheta s-a întors pe Pământ.

După ce a ieșit din vehiculul spațial, Shatner l-a îmbrățișat pe Bezos, profund entuziasmat și uluit de experiența pe care o trăise.

ADVERTISING

El a spus că e incredibil cum întâi totul în jur era albastru pentru ca în câteva secunde să devină totul negru, beznă totală. A spus că a avut emoții, trecându-i prin cap inclusiv gândul că poate corpul său nu va rezista accelerației.

”Ceea ce mi-ai oferit a fost cea mai profundă experiență pe care am trăit-o în viața mea”, i-a spus Shatner lui Bezos, potrivit imaginilor difuzate live de Reuters.

Emoțiile l-au copleșit, vocea i-a tremurat și din ochi au început să-i curgă lacrimi de fericire.

La final, Bezos le-a înfipt în piept celor 4 astronauți civili care tocmai se întorseseră din spațiu insigne.

blue-origin-insigne

Bezos, fondatorul Amazon, a făcut parte din echipajul primului zbor, care a avut loc în iulie. Atunci a fost însoţit de fratele lui, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, şi de studentul olandez Oliver Daemen.

LIVE: New Shepard blasts off with 'Star Trek' actor William Shatner aboard

LIVE: New Shepard blasts off with 'Star Trek' actor William Shatner aboard#Reuters #News #Live #space

Publicată de Reuters pe Miercuri, 13 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇