Va fi din ce în ce mai frig. Codurile de vreme rea au fost actualizate. Minus 11 grade în București

Va fi din ce în ce mai frig. Codurile de vreme rea au fost actualizate. Minus 11 grade în București

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, vineri, atenționările de vreme rea.

Astfel, de vineri de la ora 12:00 până luni la ora 10:00 va fi în vigoare un cod galben de vreme deosebit de rece și ger, mai ales dimineața și noaptea, în cea mai mare parte a țării.

 În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

ADVERTISING

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

ANM informează că vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă, mai ales noaptea și dimineața.

Tot de vineri de la ora 12:00 până la ora 21:00 este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării.

Vântul va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania peste 70...75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată.

ADVERTISING

De vineri de la ora 21:00 până sâmbătă la ora 21:00 va fi valabilă o atenționare tip cod galben de intensificări ale vântului în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei.

În Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvanieivântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90...100 km/h și va spulbera zăpada.

ADVERTISING

De vineri de la ora 12:00 până la 21:00 este în vigoare şi un cod portocaliu de vânt în Carpații Meridionali și de Curbură.

Astfel, la altitudini de peste 1.500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110...130 km/h, zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă.

cod-2
Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Cum va fi vremea în București

Vineri, vremea va fi deosebit de rece. Până spre seară trecător va mai fulgui. Temporar vântul va avea intensificari cu rafale de 45…55 km/h, accentuând senzaţia de frig. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad.


În noaptea de vineri spre sâmbătă, vremea se va menține deosebit rece, mai ales în zona preorășenească. Minimele termice vor fi de -11..-7 grade.

Sâmbătă la amiază se vor înregistra valori de -2…0 grade. Vântul va sufla în general moderat, în medie cu 30…35 km/h, amplificând senzaţia de rece.

Cerul va fi variabil, mai mult noros începând de sâmbătă seara. Se va semnala ghețus.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇