Trei alerte noi de furtună și vreme rea, la finalul unei săptămâni ca de octombrie

Trei alerte noi de furtună și vreme rea, la finalul unei săptămâni ca de octombrie

Așa cum am început săptămâna, așa o încheiem – cu noi avertizări de ploi și furtuni!

Sfârștiul de săptămână va fi extrem de ploios. ANM a emis un cod galben și unul portocaliu de furtuni.

Codul galben a intrat în vigoare astăzi, la ora 10:00, și expiră tocmai sâmbătă seară, la ora 23:00.

Fenomenele vizate sunt ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică.

”În Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp”, arată ANM.

ADVERTISING

Tot azi intră în vigoare și un cod portocaliu de ploi abundente. Este valabil tot până sâmbătă noaptea.

”În județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp”.

harta-2-2
harta-6

Nu în ultimul rând, tot azi mai intră în vigoare o informare meteo valabilă pentru toată țara, de cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea este valabilă până duminică, ora 22:00.

ADVERTISING

”În sudul, estul și centrul țării va ploua abundent și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...50 l/mp”.

harta-3-2
Foto: Capturi ANM

Cum va fi vremea în Capitală

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 18 iunie, ora 10:00 - 19 iunie, ora 23:00.

”Cerul va fi mai mult noros și vor fi averse și posibil descărcări electrice. În tot intervalul se vor acumula cantități însemnate de apă, în medie de 30…40 l/mp.

ADVERTISING

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări, în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 22 de grade, iar temperatura minimă din dimineața zilei de sâmbătă va fi de 15…16 grade”.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇