Începem cu frig, dar temperaturile cresc simţitor după 1 noiembrie - prognoza meteo pe două săptămâni

Începem cu frig, dar temperaturile cresc simţitor după 1 noiembrie - prognoza meteo pe două săptămâni

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea se va încălzi între 1 şi 4 noiembrie, în timp ce şansele de ploaie sunt foarte ridicate după data de 4 noiembrie.

Aşa arată prognoza valabilă pentru intervalul 25 octombrie – 7 noiembrie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Banat

În intervalul 25 - 28 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu maxime de 14 grade şi minime de 2 - 3 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 - 4 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 19 - 20 de grade şi minime de 8 - 10 grade.

Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce pe 7 noiembrie la o medie a maximelor termice de 12 grade şi a minimelor de 4 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie în această regiune.

ADVERTISING

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4 - 6 noiembrie.

Crişana

Între 25 şi 29 octombrie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu maxime de 14 grade şi minime de 1 - 2 grade, după care vremea se va încălzi treptat, urmând să devină caldă în intervalul 1 - 3 noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 18 - 19 grade şi minime de 7 - 9 grade.

Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce, pe data de 7 noiembrie, la maxime de 11 grade şi minime de 4 grade, normale pentru începutul ultimei luni de toamnă.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua se estimează zilnic ploi, care pot fi moderate cantitativ în intervalul 2 - 5 noiembrie.

Transilvania

Vremea rece se va menţine până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime de 11 - 14 grade, precum şi de minime uşor sub pragul de îngheţ.

ADVERTISING

Vremea se va încălzi, apoi, devenind caldă pentru această perioadă în intervalul 1 - 4 noiembrie, cu maxime de 17 - 18 grade şi minime de 5 - 7 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina maxime de 10 - 11 grade şi minime de 2 - 3 grade, valori apropiate de cele normale.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 4 - 7 noiembrie.

Maramureş

Vremea uşor mai rece decât în mod obişnuit, mai ales noaptea, se va menţine până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime de 13 - 15 grade, respectiv de minime între 0 şi 2 grade.

Apoi, vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă, în intervalul 1 - 4 noiembrie, cu maxime de 16 - 18 grade şi minime de 6 - 8 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina maxime de 10 - 11 grade şi minime de 3 - 4 grade, valori apropiate de cele normale.

ADVERTISING

În cursul acestei săptămâni vremea va fi predominant frumoasă, dar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai ridicată, mai ales în intervalul 2 - 6 noiembrie.

Moldova

Vremea mai rece decât în mod obişnuit, mai ales noaptea, se va menţine până pe 30 octombrie, fiind caracterizată de temperaturi maxime de 11 - 14 grade şi de minime între 1 şi 3 grade.

După acest interval, vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă, în intervalul 1 - 4 noiembrie, cu maxime de 16 - 18 grade şi minime de 6 - 9 grade. Începând cu 5 noiembrie, procesul de răcire va determina temperaturi maxime de 11 - 12 grade şi minime de 4 - 5 grade, valori apropiate de cele normale.

Probabilitatea pentru ceva ploi slabe va fi mai ridicată doar în intervalul 4 - 7 noiembrie.

Dobrogea

În primele cinci zile ale primei săptămâni, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu maxime de 11 - 14 grade şi minime de 5 - 7 grade.

Vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod obişnuit în intervalul 1 - 5 noiembrie, când sunt estimate maxime de 15 - 17 grade şi minime de 9 - 11 grade. Ulterior, se va produce o răcire, astfel încât pe 7 noiembrie avem temperaturi maxime de 13 - 14 grade şi minime de 7 - 8 grade, valori apropiate de normele climatologice.

Ceva ploi slabe vor fi doar în intervalul 4 - 7 noiembrie.

Muntenia

Vremea mai rece decât în mod obişnuit, mai ales noaptea, se va menţine până pe 30 octombrie, cu temperaturi maxime de 12 - 14 grade şi minime între 1 şi 3 grade.

În intervalul 1 - 4 noiembrie, vremea va deveni caldă, cu maxime de 17 - 19 grade şi minimee de 7 - 9 grade. Începând din 5 noiembrie, procesul de răcire va determina maxime de 13 - 14 grade şi minime de 5 - 6 grade, valori apropiate de cele normale.

Ploi slabe la nivel local vor fi doar în intervalul 4 - 7 noiembrie, iar în restul zilelor celor două săptămâni vor fi doar cu totul izolat burniţe.

Oltenia

În intervalul 25 - 30 octombrie, maximele ajung la 12 - 14 grade şi minimele scad la 2 - 4 grade. Vremea se va încălzi apoi treptat, urmând să devină uşor mai caldă decât în mod obişnuit în intervalul 2 - 4 noiembrie, când se vor atinge temperaturi maxime de 17 - 18 grade şi minime de 7 - 9 grade.

Răcirea estimată pentru a doua parte a celei de-a doua săptămâni va conduce, pe 7 noiembrie, la o medie a maximelor termice de 12 - 13 grade şi a minimelor de 4 - 5 grade, valori normale pentru începutul lunii noiembrie.

În prima săptămână numai cu totul izolat şi trecător va ploua slab, iar în cea de-a doua probabilitatea pentru ploi slabe va fi ceva mai ridicată în intervalul 3 - 7 noiembrie.

La munte

După perioada 25 - 29 octombrie, în care temperaturile maxime vor fi, în medie, de 6 - 8 grade, vremea se va încălzi uşor, aşa că se va ajunge la 10 - 11 grade ziua, în intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie.

Mai târziu se estimează o scădere treptată a valorilor termice diurne, astfel încât pe data de 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4 - 5 grade.

În prima săptămână vremea va fi predominant frumoasă, dar în cea de-a doua se estimează zilnic precipitaţii, mai ales ploi, local moderate cantitativ în intervalul 4 - 7 noiembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇