Recorder a câștigat procesul cu doi oameni de afaceri, care-i cereau să șteargă un articol

Recorder a câștigat procesul cu doi oameni de afaceri, care-i cereau să șteargă un articol

Publicația Recorder a câștigat la Tribunalul București apelul în procesul cu doi oameni de afaceri, după ce fusese obligată de prima instanță să șteargă un articol de pe site.

Inițial, Judecătoria Sector 1 dăduse dreptate oamenilor de afaceri Ioana Octavia Croitoru și Ettore Cozzani și obligase Recorder să șteargă articolul „București, orașul tuturor posibilităților: milioane de euro către o firmă de publicitate care vinde beton și alte contracte dubioase din bugetul Capitalei”, scrie Libertatea.

Mai mult, publicația a fost obligată să plătească și 35.000 de lei drept daune morale.

ADVERTISING

Articolul trata subiectul unor firme despre care ziariștii au scris că nu aveau expertiza necesară pentru a derula contractele pe care le câștigaseră cu instituții din cadrul Primăriei Capitalei, în timpul mandatului Gabrielei Firea, și, în plus, oferea detalii cu privire la oamenii aflați în spatele acestor societăți comerciale.

Ulterior, una dintre protagonistele articolului menționat, Ioana Octavia Croitoru, a acționat în judecată publicația, pe motiv că i s-ar fi lezat reputația.

Și Ettore Cozzani a procedat la fel, iar cele două cauze au fost în cele din urmă reunite într-un dosar care s-a judecat la Judecătoria Sector 1.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Decizia Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇