Radioul Arhiepiscopiei Tomisului, Antena 3, România TV și Realitatea Plus au fost amendate pentru emisiuni despre pandemie şi vaccinare

Radioul Arhiepiscopiei Tomisului, Antena 3, România TV și Realitatea Plus au fost amendate pentru emisiuni despre pandemie şi vaccinare

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a dat, în perioada iunie-octombrie 2021, 26 de sancţiuni dintre care 15 amenzi şi 11 somaţii, mai multor radiodifuzori pentru emisiuni cu subiecte despre pandemia de Covid-19 şi vaccinare.

Posturile Antena 3 (75.000 de lei), România TV (40.000 de lei), Naşul TV (160.000 de lei), Realitatea Plus (10.000 de lei), Kapital TV (10.000 de lei), Radio Dobrogea (10.000 de lei) au primit de la CNA decizii de sancţiune cu amendă pentru că au încălcat prevederi din Legea audiovizualului referitoare la informarea corectă, protejarea demnităţii umane şi xenofobie, potrivit unui comunicat CNA.

ADVERTISING

Consiliul susţine că membrii săi au luat „măsuri punctuale pe parcursul întregii perioade şi, începând cu data de 16 martie 2020, au transmis instrucţiuni şi recomandări, prima dintre acestea fiind cea referitoare la asigurarea respectării de către furnizorii de servicii media audiovizuale a măsurilor dispuse pe durata instituirii stării de urgenţă”.

Totodată, CNA a solicitat radiodifuzorilor să difuzeze, în regim de mesaje de interes public, spoturile audio-video aferente campaniei de informare şi comunicare referitoare la vaccinarea împotriva Covid-19, care au fost elaborate şi solicitate de autorităţile publice implicate în strategie.

ADVERTISING

În urmă cu două săptămâni, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a îndemnat din nou românii să nu se vaccineze și lansează atacuri dure la adresa campaniei.

Mai mult, atât el, cât și Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei, au avut la Radioul Arhiepiscopiei o teorie halucinantă: autoritățile vor să ne oblige să ne vaccinăm pentru că UE va opri imunizarea, iar România a cumpărat multe doze și ”rămânem cu ele în pungă”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇