Monica Gubernat a fost demisă de la conducerea Consiliului Audiovizualului. USR-PLUS: CNA îşi va recăpăta imparţialitatea pierdută în anii de guvernare PSD

Monica Gubernat a fost demisă de la conducerea Consiliului Audiovizualului. USR-PLUS: CNA îşi va recăpăta imparţialitatea pierdută în anii de guvernare PSD

Raportul de activitate al Consiliului Național al Audiovizualului pe anul 2020 a fost respins, marți, în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, cu 240 de voturi contra 35 de voturi.

„Există o consecință legală, anume, automat, președintele CNA își încheie mandatul o dată cu respingerea raportului”, anunțat Ludovic Orban.

Și preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a precizat că respingerea raportului de activitate al CNA de către plenul Parlamentului duce la "eliberarea din funcţie" a preşedintelui instituţiei, Monica Gubernat.

ADVERTISING

"Urmează, în următoarele zile, să primim propuneri din partea CNA pentru un nou preşedinte, care va fi validat în Comisiile de cultură şi confirmat în plen", a precizat, pentru Agerpres, Iulian Bulai.

USR-PLUS: CNA îşi va recăpăta imparţialitatea pierdută în anii de guvernare PSD

USR PLUS a transmis, marţi, printr-un comunicat, că va fi numită o nouă conducere ceea ce reprezintă ”paşi decisivi spre readucerea profesionalismului şi corectitudinii în activitatea acestui arbitru al audiovizualului românesc”.

ADVERTISING

”Parlamentul a respins astăzi raportul de activitate al CNA pe anul 2020, ceea ce echivalează cu demiterea din funcţie a actualului preşedinte al Consiliului.

Urmează ca Parlamentul să numească un nou preşedinte pentru restul de mandat, fapt care, alături de numirile de noi membri efectuate la sfârşitul lunii aprilie, reprezintă paşi decisivi spre readucerea profesionalismului şi corectitudinii în activitatea acestui arbitru al audiovizualului românesc.

Suntem optimişti că noua conducere a CNA va veghea ca decenţa, informarea corectă şi respectarea legii să devină norme în peisajul radioului şi televiziunii din România”, a transmis, marţi, USR-PLUS.

ADVERTISING

Reprezentanţii formaţiunii au apreciat că ”CNA îşi va recăpăta imparţialitatea, pierdută din nefericire în anii de guvernare PSD, şi că nu va mai permite ca românii să cadă victime derapajelor jurnalistice şi manipulărilor orchestrate la comandă politică”.

Citește mai multe despre activitatea CNA din ultima perioadă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇