Un pește monstruos, care trăiește la o adâncime de un kilometru, a fost găsit eșuat pe o plajă din California

Un pește monstruos, care trăiește la o adâncime de un kilometru, a fost găsit eșuat pe o plajă din California

Un pește cu o înfățișare neobișnuită, aproape monstruoasă, de formă ovală, negru și cu dinți extrem de ascuțiți, a fost găsit pe o plajă din California, săptămâna trecută.

Peștele de culoare neagră, cu gura larg deschisă, a fost descoperit pe plaja Crystal Cove, o zonă protejată, și nu se știe care este cauza morții sale.

Cert este că oamenii de știință rar au ocazia de a vedea un reprezentant al peștilor undițari, specia din care s-a stabilit că face parte. Astfel de pești trăiesc pe fundul oceanului Pacific, motiv pentru care reprezintă o specie încă enigmatică.

ADVERTISING

„Apariția unui astfel de pește intact este ceva foarte rar și nu știm cum și de ce a ajuns peștele pe mal”, se arată în postarea de pe Facebook a Crystal Cove State Park.

Cu dinții săi ascuțiți precum cioburile de sticlă, peștii din această specie pot înghiți prăzi de dimensiunea propriului corp, relatează CNN.

Oamenii de știință s-au pus de acord asupra faptului că este vorba despre o femelă, dată fiind ”coada” din fruntea sa. Vârfurile ei emit lumină și sunt folosite ca momeală pentru pradă în întunericul oceanului, la adâncimi de aproape un kilometru.

ADVERTISING

Și nu e singura ciudățenie a acestei specii. Masculii, mult mai mici decât femelele, se atașază de acestea pentru a fi siguri că reușesc să aibă urmași, ajung să fuzioneze cu ele, trăind apoi ca paraziți pe corpul lor.

Citește și În plin deșert, s-a descoperit fosila unei vaci de mare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇