Sunt miliardarii mai deștepți decât restul oamenilor?

Sunt miliardarii mai deștepți decât restul oamenilor?

Inteligența te ajută să faci bani, dar doar până la un punct, arată un studiu recent. Cu alte cuvinte, cei foarte bogați, multimiliardarii, nu sunt deloc mai inteligenți decât oamenii obișnuiți, cei cu averi incomparabil mai mici sau cu salarii pentru care nu simt nevoia să fie lăudați.

Pentru foarte multă vreme a existat convingerea că între inteligența unei persoane și capacitatea ei de a face o avere considerabilă, de ordinul miliardelor de dolari, este o strânsă legătură. Cu cât mai inteligent, cu atât mai mare averea.

ADVERTISING

S-a dovedit însă că acesta e doar un mit. Sociologii de la Universitatea din Linköping, Suedia, au analizat circa 60.000 de subiecți, pentru a afla ce corelație există între nivelul de inteligență și capacitatea de a câștiga sume foarte mari de bani.

Rezultatul, publicat în jurnalul European Sociological Review și citat de IFL Science, a fost unul surprinzător. Respectiv că între cele două, inteligență și succes financiar, nu există o legătură decât până la suma de 64.000 $/an.

Cu alte cuvinte, educația este importantă, dar doar până la un punct. De la această sumă în sus, inteligența pare să nu se mai coreleze cu averea. Ba mai mult, cei care câștigă mult mai mult au adesea un nivel de inteligență cel mult egal cu al celor care au venituri medii sau chiar mici.

ADVERTISING

Ba chiar a reieșit că indivizii aflați în top 1% nu au deloc o inteligență cu care ar trebui să se laude.

Un studiu anterior vine cu completarea, dacă vrem totuși să știm ce ne-ar putea ajuta să devenim multimiliardari. Norocul pare să fie cel mai important în această ecuație, așa că, cel puțin în teorie, n-ar fi rău să ne păstrăm speranța.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇