Germania a lansat primul tren din lume complet autonom

Germania a lansat primul tren din lume complet autonom

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn (DB), în parteneriat cu Siemens, a lansat, la începutul acestei săptămâni, primul tren complet autonom din lume, care nu are nevoie de conductor.

Trenul va circula în orașul Hamburg și va prelua pasagerii din luna decembrie a acestui an. El poate transporta „cu până la 30% mai mulți pasageri” și „economisi peste 30 la sută din energie”, relatează Hindustan Times.

Deși mai multe aeroporturi din întreaga lume fac transferuri ale pasagerilor fără șofer, iar Parisul are trenuri de metrou fără conductor, noul tip de tren din Germania este primul complet autonom, care poate circula în siguranță pe infrastructura feroviară existentă, alături de trenurile obișnuite conduse de oameni.

ADVERTISING

Siemens susține că noul tren este mai eficient datorită utilizării inteligenței artificiale (AI).

Patru astfel de trenuri vor fi introduse în transportul de călători, începând cu decembrie, în rețeaua feroviară urbană rapidă S-Bahn, din nordul orașului.

Acest tip de tren a fost dezvoltat și construit ca parte a unui proiect de modernizare a infrastructurii, în valoare de 60 de milioane de euro, derulat de DB.

Un operator va supraveghea totuși circulația, pentru a se asigura că totul decurge în mod optim.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇