După 23 de ani, Noua Zeelandă și-a concediat vrăjitorul oficial

După 23 de ani, Noua Zeelandă și-a concediat vrăjitorul oficial

Noua Zeelandă a transmis că și-a concediat, în sfârșit, vrăjitorul pe care l-a angajat în urmă cu nu mai puțin de 23 de ani.

Vrăjitorul concediat se numește Ian Brackenbury Channell și a ajuns la respectabila vârstă de 88 de ani, potrivit The Guardian.

S-a născut în Marea Britanie, dar a emigrat în Noua Zeelandă în 1976. Și, la scurt timp, s-a apucat de magie în public. Inițial, autoritățile din orașul Cristchurch au încercat să îi interzică să mai facă astfel de numere.

Dar oamenii s-au opus. După numai 6 ani, Asociația directorilor de galerii de artă din Noua Zeelandă l-a desemnat pe Ian Brackenbury Channell „o operă de artă în carne și oase”.

ADVERTISING

Așa că, până la urmă, în loc să-i interzică să își mai practice magia, premierul Noii Zeelande din anii '90, Mike Moore, i-a scris lui Ian Brackenbury Channell că magia sa ar trebui să fie pusă în slujba întregii țări, dar și a Antarcticii și a altor teritorii.

„Cu siguranță că va fi nevoie de vrăji, de binecuvântări, de blesteme și de alte chestiuni care țin de supranatural și care depășesc competențele prim-ministrului”, i-a scris atunci Mike Moore lui Ian Brackenbury Channell.

Așa că, până la urmă, vrăjitorul a fost angajat de orașul Cristchurch. Și vreme de 23 de ani a dansat ca să aducă ploaia și a făcut tot soiul de alte vrăji.

ADVERTISING

În repetate rânduri, a făcut comentarii interpretabile la adresa femeilor. Printre altele, a spus că acestea îi atrag pe bărbați prin viclenie și că n-a lovit cu magia sa niciuna, încă, din cauză că se învinețesc ușor și îți creează probleme cu vecinii.

În lunga sa carieră, vrăjitorul a încasat, în medie, 16.000 de dolari pe an. Adică a luat, per total, 368.000 de dolari pentru serviciile sale.

Recent, autoritățile i-au comunicat, însă, că îi reziliează contractul pentru că s-a schimbat modalitatea de promovare turistică a orașului.

ADVERTISING

„Nu le place de mine din cauză că sunt niște birocrați bătrâni și plicticoși. Tuturor localnicilor le place de mine, dar nimănui nu îi place de ei”, a declarat Ian Brackenbury Channell.

Aceasta a mai spus că va continua să fie activ la un centru cultural din oraș – care tocmai găzduiește o expoziție dedicată vieții sale - și că va continua să promoveze turismul în Christchurch, chiar dacă nu va mai fi plătit pentru asta.

Întrebat dacă îi va blestema pe cei care l-au concediat, vrăjitorul a replicat că preferă să împartă binecuvântări.

„Eu le aduc copiilor vise frumoase, aduc sănătate, vreau să-i fac pe birocrați să fie mai omenoși”, a subliniat Ian Brackenbury Channell.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇