Probleme de securitate la paşaportul verde din Austria

Probleme de securitate la paşaportul verde din Austria

Aplicaţia folosită pentru stocarea ”paşaportului verde” de coronavirus în Austria are probleme de securitate, au avertizat mai mulți experţi.

Codul QR poate fi falsificat relativ uşor, a relatat portalul de ştiri futurezone.at, citând studenţi de la Universitatea de ştiinţe aplicate din Hagenberg.

Persoanele care s-au testat, s-au vaccinat ori s-au recuperat după COVID-19 îşi pot salva dovada acestui statut în aplicaţie, iar pentru aceasta trebuie să scaneze un cod QR, care poate fi descărcat pe documente oficiale de pe portalul Ministerului Sănătăţii.

ADVERTISING

Or, potrivit studenţilor din Hagenberg, în această etapă nu se poate verifica dacă respectivul cod este valid.

Această verificare se face doar de către personalul din restaurante, din saloanele de coafură sau înaintea călătoriilor, prin scanarea codului cu o altă aplicaţie, Green Check, la faţa locului. Experienţa arată însă că în viaţa reală verificarea nu are loc întotdeauna.

Ministerul austriac al Sănătăţii a anunţat că problema va fi rezolvată la următoarea actualizare a aplicaţiei.

În Germania, de exemplu, în aplicaţia creată de Institutul Robert Koch pentru controlul şi prevenirea bolilor valabilitatea codului QR este verificată direct, iar în cazul în care codul nu este valid certificatul nu poate fi salvat.

ADVERTISING

Citește mai multe despre certificatele verzi:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇