Premieră: Google va plăti milioane de dolari pentru știrile preluate de la 120 de surse de presă din Marea Britanie, inclusiv Reuters şi Financial Times

Premieră: Google va plăti milioane de dolari pentru știrile preluate de la 120 de surse de presă din Marea Britanie, inclusiv Reuters şi Financial Times

Google a lansat produsul News Showcase în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că gigantul tehnologic va plăti, în premieră, pentru conținutul de știri pe care îl preia.

Gigantul din Silicon Valley a semnat un acord cu 120 de surse media britanice, inclusiv Financial Times și Reuters, cărora le va plăti o taxă pentru a produce fragmente de știri care apar în Google News Showcase, informează CNBC.

Potrivit unor rapoarte, publicațiile vor primi câteva milioane de dolari pe an de la Google.

ADVERTISING

Noua funcție se va afla în aplicațiile News Google și în Google Discover, care este un flux de articole și videoclipuri pentru mobil.

Când utilizatorii dau click pe fragmentele de știri din News Google sau Google Discover, vor fi direcționați la articolul complet de pe site-ul publicației respective.

„Google News Showcase, noul nostru produs şi program de licenţiere pentru ştiri, va începe să fie lansat împreună că publicaţii locale, naţionale şi independente din Marea Britanie”, a anunţat Ronan Harris, vicepreşedinte şi directoror al Google Marea Britanie şi Irlanda, într-o postare pe blog.

ADVERTISING

La nivel mondial, Google a convins 450 de site-uri de știri să producă conținut pentru Google News Showcase.

Funcția a fost lansată și în Australia, Germania, Brazilia, Canada, Franța, Japonia și Argentina. Google a declarat că discuțiile sunt în curs de desfășurare în alte câteva țări.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇