Regina Angliei va decora 1.495 de persoane printre care cântăreţi, sportivi, actori, dar şi voluntari din prima linie în lupta cu Covid-19

Regina Angliei va decora 1.495 de persoane printre care cântăreţi, sportivi,  actori, dar şi voluntari din prima linie în lupta cu Covid-19

Lucrători sanitari şi voluntari care s-au aflat în prima linie în lupta cu Covid-19, sportivi şi actori se regăsesc pe lista personalităţilor decorate de regina Elisabeta a II-a cu ocazia zilei sale de naştere.

Fotbalistul Marcus Rashford de la Manchester United şi antrenorul de fitness Joe Wicks vor fi recompensaţi cu distincţii pentru eforturile lor din timpul pandemiei. Ei vor deveni membri ai Ordinului Imperiului Britanic, potrivit BBC.

Chef Mary Berry, prezentatoare TV, şi actriţa Maureen Lipman vor primi titlul de Dame, iar actorul David Suchet (Poirot) şi prezentatorul Tommy Steele vor deveni Cavaleri.

ADVERTISING

Prezentatoarea de televiziune Lorraine Kelly şi jurnalistul Brian Cox vor primi titlul de Comandor.

Lista personalităţilor pe care monarhul britanic le decorează cu ocazia zilei sale de naştere este dezvăluită, de regulă, în luna iunie, când este sărbătorită aniversarea, dar anul acesta anunţul a fost amânat pentru ca cei care au jucat un rol crucial în lupta împotriva epidemiei de Covid-19 să poată fi adăugaţi.

Mai mulţi experţi din domeniul ştiinţei, sănătăţii şi farmaceutic vor fi de asemenea recompensaţi pentru eforturile făcute anul acesta.

ADVERTISING

Prim-ministrul Boris Johnson a spus că cei decoraţi anul acesta reprezintă „o mărturie a naţiunii noastre - grijulie, plină de compasiune şi neclintită în faţa pandemiei”.

„Munca grea şi dedicaţia acestor eroi locali, deseori nenumiţi, ne-au ajutat să mergem mai departe”, a spus el.

Între scriitori se numără Bernardine Evaristo, laureată a Booker Prize, care va primi titlul de Ofiţer, şi Susan Hill, cunoscută pentru „The Woman in Black”, care va deveni Dame.

Lista onorurilor de anul acesta este cea mai diversă din toate timpurile

Dintre cei 1.495 de beneficiari, 13% sunt reprezentanţi ai mai multor minorităţi etnice, iar 6%, persoane cu dizabilităţi.

ADVERTISING

Lista cuprinde 740 de femei, care reprezintă 49% din total, cu 2% mai puţin decât cele incluse în lista personalităţilor decorate cu ocazia Anului Nou.

Rapperul Dizzee Rascal şi cântăreaţa Mica Paris vor fi membri ai Ordinului Imperiului, în timp ce compozitoarea Joan Armatrading şi actorul Adrian Lester vor deveni Comandori.

Din lumea modei, designerul Paul Smith, care a fost decorat cu însemnele de Cavaler în 2000, va primi acum prestigiosul ordin de Companion de Onoare. Această distincţie este limitată la 65 de persoane, iar lista îi include deja pe Sir Elton John, JK Rowling şi Sir Paul McCartney.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇