Politicieni croaţi s-au vaccinat cu AstraZeneca în faţa camerelor TV: Cred că i-am încurajat pe ceilalţi cetăţeni să ne urmeze paşii

Politicieni croaţi s-au vaccinat cu AstraZeneca în faţa camerelor TV: Cred că i-am încurajat pe ceilalţi cetăţeni să ne urmeze paşii

Premierul croat, ministrul Sănătăţii şi preşedintele Parlamentului de la Zagreb s-au vaccinat miercuri cu vaccinul AstraZeneca în faţa camerelor de televiziune, pentru a inspira încredere populaţiei faţă de acest vaccin antiCovid ce a stârnit unele preocupări privind siguranţa după semnalarea unor cazuri de tromboză suspecte.

”Cred că prin acest mesaj i-am încurajat pe ceilalţi cetăţeni să ne urmeze paşii pentru a pune capăt acestei epidemii şi a reveni la o viaţă normală”, a declarat după vaccinare ministrul croat al sănătăţii, Vili Beros, potrivit agenţiei EFE.

ADVERTISING

Croaţia nu a suspendat deloc administrarea vaccinului AstraZeneca, spre deosebire de circa 20 de ţări europene care au luat o asemenea decizie după semnalarea unor cazuri de tromboembolii, câteva soldate cu decese, la persoane vaccinate cu acest ser.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a stabilit în urma analizei proprii că vaccinul AstraZeneca este ''sigur şi eficace'' în combaterea COVID-19, deşi a admis că nu poate exclude definitiv o posibilă legătură între acest vaccin şi foarte puţinele cazuri de tulburări de coagulare a sângelui.

ADVERTISING

Circa jumătate dintre cetăţenii croaţi nu doresc să se vaccineze cu acest ser, conform estimării unei asociaţii a medicilor de familie.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇