Oraşul Eforie şi satul Lazu intră în carantină

Oraşul Eforie şi satul Lazu intră în carantină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus intrarea în carantină a oraşului Eforie şi a satului Lazu, începând de joi seara.

La Eforie, rata de infectare cu noul coronavirus este de 7,56 cazuri la o mie de locuitori.

Prefectura Constanţa a anunţat, miercuri, că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a propus intrarea în carantină din 26 noiembrie, ora 20:00, a oraşului Eforie şi a satului Lazu, care ţine de comuna Agigea.

Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere.

Ordinul de intrare în carantină va fi semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.   

ADVERTISING

Astfel, în cele două localităţi se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată.  

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.  

ADVERTISING

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.   

Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.   

CJSU a mai decis să permită oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

ADVERTISING

Este permisă oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.   

De asemenea, este permisă oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezenţa a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.   

Totodată, este permisă în 5 decembrie deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale, iar în 6 decembrie, pentru execitarea dreptului de vot.   

În prezent, se află în carantină în judeţul Constanţa localităţile Agigea, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Ovidiu, Năvodari şi oraşul Constanţa.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇