Marea Britanie va cheltui peste 700 de milioane de lire pentru a-și securiza granițele, după ieșirea din UE

Marea Britanie va cheltui peste 700 de milioane de lire pentru a-și securiza granițele, după ieșirea din UE

Marea Britanie a anunţat duminică un set de investiţii de 705 milioane de lire sterline pentru a instala sisteme de control post-Brexit la frontierele sale, înainte de încheierea anului în curs, relatează AFP, Reuters şi dpa.

Ministrul pentru Brexit Michael Gove a precizat într-un articol publicat în Sunday Telegraph că această sumă va permite să se asigure că „noile frontiere” ale ţării sunt pregătite când Regatul Unit va prelua controlul asupra lor.

Articolul este intitulat Outside the EU, a bright future awaits Britain / Un viitor luminos așteaptă Marea Britanie în afara UE.

Gove a garantat duminică pentru Sky News că frontierele britanice vor fi pregătite la 1 ianuarie 2021, după sfârşitul perioadei de tranziţie declarate pentru a permite Londrei şi Uniunii Europene să-şi negocieze relaţia de după retragerea Marii Britanii, intrată oficial în vigoare la 31 ianuarie.

Suma anunţată, care include bani pentru recrutarea a circa 500 de agenţi de poliţie şi pentru crearea de infrastructuri, va face ca frontiera Regatului Unit să devină „cea mai eficientă din lume până în 2025”, a insistat Gove în articol.

O nouă sesiune de negocieri între Londra şi Bruxelles este programată pentru săptămâna următoare (din 20 iulie).

Michael Gove a evocat în declaraţii reluate de BBC unele „progrese”, în pofida „divizărilor” care se menţin, şi a explicat că îşi menţine „optimismul”, fără a fi „excesiv de entuziast”.

ADVERTISING

Marea Britanie riscă să devină la fel de izolată de UE ca Australia, sub conducerea lui Boris Johnson


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇