Elisabeta Lipă și alți mari campioni, profesori de sport pentru elevii din București

117888441_3261646043928605_6628955415247931938_n

Elisabeta Lipă, cea mai bună canotoare a lumii, va fi profă de sport pentru elevii unei școli din București joi, 3 iunie, la o oră de sport care va avea loc pe Lacul Herăstrău.

Alți mari sportivi vor fi de asemena profi de sport pentru elevi din București în primele zile ale lunii iunie, luna copiilor, într-un demers de amploare care pledează pentru mișcare și pentru întoarcerea la sport – cu atât mai importantă după un an de pandemie.

Evenimentul tip „Azi sunt Profu` tău de sport” face parte din proiectul european „WoW Europe!” inițiat în România, la care participă alte nouă țări de pe continent.

Cele două „reprize” de sport în aer liber vor avea loc miercuri, 2 iunie, de la ora 14:00, la Liceul Teoretic „Ion Barbu” din Bucuresti și joi, 3 iunie, de la ora 14:00 pe Lacul Herăstrău. 

Ne bucurăm să revenim în București cu acțiunea „Azi sunt Profu` tău de sport”, după ce în această primăvară i-am chemat să facă sport pe copiii din județul Timiș. Este o încântare să-i vezi făcând mișcare pe micuții viitori sportivi sau pur și simplu viitori oameni sănătoși și să le vezi privirile pline de admirație în fața marilor noștri sportivi, cărora le mulțumim din suflet că își găsesc mereu timp să vină la întâlnirea cu copiii”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior sport – inițiator și coordonator al Proiectului „WoW Europe”.

ADVERTISING

La evenimentul care se va desfășura miercuri la Liceul Teoretic „Ion Barbu” vor participa 60 de elevi de gimnaziu, care îi vor avea profi de sport pe doi reprezentanți de frunte ai noii generații de campioni la tenis de masă: Andreea Dragoman (multiplă campioană la tenis de masă) și Eduard Ionescu, ambii legitimați la CSA Steaua București. Ei vor face de asemenea o demonstrație de măiestrie în sportul cu mingea de celuloid.

Pentru 30 de elevi din clasele 0-IV ai Școalii primare „Teddy Bär” din București, joi, 3 iunie va fi o zi de neuitat, pentru că vor avea o profă de sport celebră și unică.

Este vorba de Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj, declarată drept cea mai bună canotoare a secolului XXI de către Federația Internațională de Canotaj. Marea noastră campioană a participat la șase Olimpiade, cucerind 8 medalii olimpice (5 de aur, 2 de argint și una de bronz). În palmares mai sunt 13 medalii la campionatele mondiale (1 de aur, 9 de argint, 3 de bronz) și 25 de titluri de campioană a României. 

ADVERTISING

La acțiunea care va avea loc la pontonul secției de canotaj a CSM București vor veni de asemenea alte mari glorii ale canotajului, precum Angela Alupei (Tamaș) - dublă campioană olimpică și deținătoarea a cinci medalii la Campionatele Mondiale și Viorica Susanu - campioană olimpică și mondială – care va veni împreună cu fiica sa, Irina, pasionată și ea de canotaj. Amândouă, mamă și fiică, vor face o demonstrație pe lacul Herăstrău. Copiii prezenți vor vedea de asemenea demonstrații ale unor alți campioni la canotaj din noua generație: Andreea Budeanu - medaliată cu bronz la Campionatele Europene U23 din 2020 (BW4x); Mădălina Casu - aur la Campionatele Europene U23 din 2019 (BW4); Vasile Agafiței - bronz la European Coastal Challange 2020 (4x+M); Bogdan Baitoc - medalii la Cupa Mondială din 2019 (M8+) și la Campionatele Europene U23 din 2020 (BM8+).

ADVERTISING

Pentru copiii de la „Teddy Bär” vor fi aduse ergometre și bărcuțe, astfel încât aceștia să poată încerca senzația de a fi în barcă. La rândul lor, campionii prezenți vor face demonstrații sportive pe lac.

Despre proiectul WoW EUROPE

Proiectul „WoW EUROPE”, conceput și accesat de Asociația AMA Events, este coordonat de Asociația Junior Sport și este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică”. Proiectul se derulează în România și în alte 9 țări europene: Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Letonia, Lituania, Slovenia și Republica Macedonia de Nord.

Până în acest moment s-au mai derulat patru acțiuni „Azi sunt Profu` tău de sport!” în România și numeroase alte acțiuni în țările de origine ale celorlalte nouă organizații internaționale participante la proiecta. Pentru aspecte de la aceste acțiuni și alte detalii despre proiectul WoW Europe, pe site-ul https://woweuropeproject.eu/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Proiectul-WoW-Europe.

Partener principal național: Federația Română de Ciclism 

Partenerii și susținători locali: Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Universitatea Politehnica Timișoara, Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara.

Sponsori: Trima Events, ANATEO, Tiberius Media Group

Parteneri media: Kiss FM, TVR, TVR Timișoara, Agerpres, HotNews, Newsweek, Tion, Best of Timișoara, Agenda, PressHub, IqAds, Spark, România Pozitivă, Știri pentru copii 

Partener comunicare: PiArt Vision.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇