Zelenski a fost ovaționat în picioare la Cannes: „Ura va dispărea, dictatorul va pierde!” (Video)

Zelenski a fost ovaționat în picioare la Cannes: „Ura va dispărea, dictatorul va pierde!” (Video)

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut un discurs în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes.

Zelenski a intrat prin legătură video de la Kiev, moment în care întreaga sală a l-a aplaudat și ovaționat, ridicându-se în picioare.

Așa cum ne-a obișnuit, președintele ucrainean, la bază actor, și-a adaptat discursul ocaziei. El a făcut mai multe referiri la filme celebre. Printre ele, „The Great Dictator” al lui Charlie Chaplin, o satiră la adresa lui Adolf Hitler și a nazismului, făcut în 1940, înainte ca America să intre în Al Doilea Război Mondial. Discursul de la final rămâne până în zilele noastre unul dintre cele mai bune din cinematografie.

The Great Dictator Final Speech to Hans Zimmer's Time 1080p

Zelenski a amintit și de Apocalypse Now al lui Francis Ford Copola și a comparat războaiele și dictatorii din cele două filme cu ceea ce trăiește Ucraina acum, potrivit Hollywood Reporter.

ADVERTISING

El le-a cerut celor din lumea cinematografiei să nu stea pasivi: „Cei mai brutali dictatori ai secolului 20 au iubit cinemaul”.

Din filmul lui Copola, Zelenski a citat celebra replică „Ador mirosul de napalm dimineața” și a subliniat că bombele rușilor au început să pice pe sol ucrainean tot într-o dimineață.

„Avem nevoie de un nou Chaplin care să arate că cinematograful de astăzi nu este prost”, a spus el, citând în continuare din The Great Dictator: „Ura va dispărea în cele din urmă și dictatorii vor muri. Suntem în război pentru libertate”.

ADVERTISING

„Sunt sigur că dictatorul va pierde. Vom câștiga acest război. Glorie Ucrainei!”, și-a încheiat Zelenski intervenția.

Ziua 83 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Volodimir zelinsky au festival de cannes 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇