Vântul puternic a smuls acoperișuri în Moldova, iar la Sinaia, cablul de teleschi a căzut de pe piloni (Foto&Video)

Vântul puternic a smuls acoperișuri în Moldova, iar la Sinaia, cablul de teleschi a căzut de pe piloni (Foto&Video)

Vântul foarte puternic face pagube în Moldova, dar și în stațiunile montane.

În Moldova, vântul a adus numeroase resturi pe șoselele – elemente rutiere, crrengi rupte, bucăți de acoperiș, iar drumarii din Iași intervin sâmbătă pentru eliminarea acestora. Cele mai mari probleme sunt în județele Iași și Botoșani, anunță CNAIR.

⚠️ Atenție! Fenomene meteo periculoase în Moldova!⚠️???? Echipele DRDP Iași intervin în acest moment pentru eliminarea…

Publicată de DRDP Iasi Oficial pe Vineri, 14 ianuarie 2022

„S-au înregistrat daune îndeosebi la nivelul semnalizării rutiere (DN 29, DN 29B, DN 29D) al altor elemente ce țin de siguranță circulației (balize semnalizare, parapet lestabil – DN28, Valea Lupului, județul Iași). De asemenea, pe corpul drumului au ajuns transportate de vânt resturi arboricole și chiar porțiuni de acoperiș (DN 29D, extravilan Ștefănești, jud. Botoșani) sau stâlpi de susținere a rețelelor de utilități (DN 29, extravilan Ungureni, jud. Botoșani)”, anunță CNAIR.

ADVERTISING

Până sâmbătă seara, Moldova se află sub atenționare Cod galben de intensificări susținute ale vântului. Meteorologii spun că se vor înregistra rafale de 55-65 km/h, iar pe arii restrânse de 75-80 km/h.

Și stațiunile montane sunt afectate

Vântul puternic, care în noaptea de vineri spre sâmbătă a suflat cu viteze de 145-150 de kilometri pe oră, a provocat pagube și la telegondola Carp, care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 din Masivul Bucegi.

Azi, sus.#sinaiasus

Publicată de Gondola Sinaia pe Vineri, 14 ianuarie 2022

Sâmbătă, domeniul schiabil al staţiunii Sinaia este închis din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.  

ADVERTISING

La Cota 2000 rafalele de vânt au provocat pagube materiale: cablul instalaţiei teleschi Valea Soarelui a căzut de pe doi piloni şi câteva panouri de protecţie ale staţiei Telegondola Carp au fost smulse, transmite, sâmbătă, Primăria Sinaia.

Aceasta precizează că se lucrează pentru a repune in funcţiune instalaţiile.    

"Vă rugăm să nu vă aventuraţi, nici măcar pe schi de tură! Vântul suflă cu putere, este transport de zăpadă şi vizibilitatea foarte scăzută", au transmis turiştilor administratorii acestui domeniu, printr-un mesaj pe Facebook. 

ADVERTISING

Gondola Sinaia, care urcă din staţiune până la Cota 1400 din Bucegi a pornit cu întârziere, sâmbătă, după ce la Cota 1400 a fost pană de curent din cauza furtunii. Astfel, instalaţia a fost pusă în funcţiune la ora la 10:10 şi funcţionează până la 17:00.

Update ora 10:00 - Gondola Sinaia (Cota 1000 - Cota 1400) începe programul cu public la 10:10 și funcționează până la...

Publicată de Gondola Sinaia pe Vineri, 14 ianuarie 2022

La Cota 1000 sunt -4 grade, cer senin şi vânt moderat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇