Un tren a deraiat în Montana și cel puțin trei oameni au murit (Foto)

Un tren a deraiat în Montana și cel puțin trei oameni au murit (Foto)

Cel puțin trei persoane au fost murit, sâmbătă după-amiază, când un tren care circula între Seattle și Chicago a deraiat în statul american Montana.

Un reprezentant oficial din Liberty County a precizat pentru Associated Press că trei persoane au murit în urma deraierii.

Amtrak (compania de căi ferate) a transmis, la rândul său, într-un comunicat, că au existat mai mulţi răniţi.

Trenul Empire Builder a deraiat la ora locală 16:00, lângă Joplin, un orașel din Montana, a declarat purtătorul de cuvânt al Amtrak, Jason Abrams.

ADVERTISING

Locul accidentului se află la aproximativ 241 de kilometri nord de Helena și la 48 km de granița cu Canada.

Trenul avea la bord 146 de pasageri și 16 membri ai echipajului.

Trenul consta din două locomotive și 10 vagoane, iar șapte dintre aceste vagoane au deraiat, a spus Abrams.

Megan Vandervest, o pasageră din tren, a relatat pentru New York Times că a fost trezită de deraiere. „Primul meu gând a fost că deraiem pentru că, sinceră să fiu, sufăr de anxietate și am auzit povești despre deraierea trenurilor”, a spus Vandervest. „Al doilea meu gând a fost că este o nebunie. Nu putem deraia. Ca și cum, asta nu se întâmplă".

ADVERTISING

Ea a mai spus că vagonul din spatele celui în care se afla ea s-a înclinat, iar cel de mai în spate s-a răsturnat complet, iar cele trei din spatele acestuia „căzuseră complet de pe șine și erau desprinse de tren”.

Amtrak a lucrat cu autoritățile locale pentru transportul pasagerilor răniți și evacuarea în siguranță a tuturor celorlalți, a adăugat oficialul.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a anunțat sâmbătă seara că va trimite o echipă să investigheze accidentul.

ADVERTISING

Fotografiile postate pe rețelele de socializare au arătat mai multe vagoane căzute. Pasagerii stăteau lângă şine, unii transportând bagaje.

Imaginile arată şi cerul însorit și se pare că accidentul s-a produs de-a lungul unei secțiuni drepte de şină, aşa că nu se ştiu deocamdată cauzele.

Amtrak train headed to Seattle, Portland derailed in Montana

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇