"Trebuie doar să fii idiot!" Cursa legendară după roata de cașcaval a fost câștigată de o tânără în stare de inconștiență (Video)

"Trebuie doar să fii idiot!" Cursa legendară după roata de cașcaval a fost câștigată de o tânără în stare de inconștiență (Video)

Cooper’s Hill Cheese Rolling este o cursă extremă organizată în fiecare an pe un deal de lângă Gloucester, în sud-vestul Angliei. Concurenții aleargă la vale după o roată de cașcaval, iar cine ajunge primul la linia de sosire o primește ca trofeu.

Sute de spectatori s-au strâns şi anul acesta la Cooper’s Hill, un deal situat la aproximativ 160 de kilometri vest de Londra, pentru a urmări cursa roții de cașcaval, un eveniment organizat încă din anul 1826, relatează ABC News.

În ciuda temerilor privind siguranța participanților, competiția atrage la fiecare ediție temerari dispuși să coboare în fugă dealul abrupt, rostogolindu-se și punându-și în pericol integritatea fizică, pentru a obține mult râvnitul trofeu: roata de cașcaval Double Gloucester de trei kilograme care e împinsă la vale la starul cursei.

Puțini sunt cei care ajung pe picioare la linia de sosire situată la 183 de metri distanță și, în mod paradoxal, nimeni nu a rămas până acum paralizat în urma căzăturilor foarte brutale, însă fracturile sunt frecvente la această cursă.

ADVERTISING

Concurenta canadiană Delaney Irving, în vârstă de 19 ani, a câștigat proba feminină, deși a ajuns inconștientă la linia de sosire, după ce s-a rostogolit de mai multe ori. Finișul ei glorios a fost prezentat pe rețelele de socializare:

"Îmi amintesc doar că m-am lovit la cap, iar acum am brânza", a spus tânăra din Nanaimo, Columbia Britanică.

Matt Crolla, în vârstă de 28 de ani, din Manchester, a câștigat una dintre multiplele probe masculine. Întrebat cum s-a pregătit pentru cursă, acesta a răspuns cu toată sinceritatea: "Nu cred că ai cum să te pregătești pentru asta, nu-i așa? Trebuie doar să fii idiot."


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇