”Titanic de Mahmudia”. 7 oficiali cu Turcan în frunte au tăiat o panglică... şi pontonul s-a scufundat (Foto)

”Titanic de Mahmudia”. 7 oficiali cu Turcan în frunte au tăiat o panglică... şi pontonul s-a scufundat (Foto)

În urmă cu trei săptămâni, ministrul Muncii Raluca Turcan se afla la Mahmudia pentru a inaugura primul și singurul centru itinerant de recuperare din țară, ce avea să ajute copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării.

”Un proiect inovativ al Fundației SERA România s-a concretizat astăzi cu sprijinul Penny și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, fiind unul dintre cele mai clare exemple de bună practică în ceea ce privește parteneriatul public-privat.

În România avem aproape 79.000 de copii cu dizabilități, iar peste 650 sunt în județul Tulcea, unde există un singur centru de recuperare destinat celor mici, cu o capacitate de 80 de locuri.

ADVERTISING

Pentru aproximativ 100 de copii cu probleme medicale din Deltă, care nu aveau acces la servicii de recuperare, centrul amplasat pe o ambarcațiune dotată cu cabinete medicale și săli pentru diferite terapii va ancora în fiecare zi în localitățile lor de domiciliu”, scria pe 22 septembrie pe Facebook Raluca Turcan.

Ea spunea atunci că impactul proiectului va fi ”imens”, ”pentru că dincolo de numărul efectiv de copii care vor urca pe centrul plutitor pentru evaluare, recuperare medicală, consiliere psihologică, kinetoterapie ori logopedie, vorbim de membrii familiilor lor, care nu aveau nicio soluție pentru copiii în suferință”.

ADVERTISING

Turcan spunea, totodată, că după ce vin banii prin PNRR statul nu va mai avea nicio scuză să nu facă schimbări în sistemul de asistență socială. ”Proiectul inaugurat astăzi în Delta Dunării ne arată tuturor că se poate”, încheia Turcan postarea, la care atașase numeroase fotografii.

Am participat astăzi la inaugurarea singurului centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din...

Publicată de Raluca Turcan pe Miercuri, 22 septembrie 2021

Și Penny România a postat post eveniment imagini din interiorul ambarcațiunii.

Ne bucurăm să împărtășim cu voi cel mai recent proiect al nostru, împreună cu membrii consiliului de administrație REWE...

Publicată de PENNY Romania pe Vineri, 24 septembrie 2021

Acum, ambarcațiunea s-a scufundat parțial, din cauza unei defecțiuni. Imagini au fost publicate pe Facebook de publicații locale.

ADVERTISING

Infotulcea.ro scrie că pontonul, scufundat pe jumătate, a ajuns în această situație după ce în noaptea de joi spre vineri s-au blocat pompele de santină, din cauza unei probleme cu alimentarea cu energie electrică.

Titanic de Mahmudia!

Titanic de Mahmudia: Pontonul itinerant pentru copiii cu dizabilități a intrat la apă!Detalii mai jos,????(https://infotulcea.ro/pontonul-itinerant-pentru-copiii-cu-dizabilitati-a-intrat-la-apa/)

Publicată de Infotulcea.ro pe Vineri, 15 octombrie 2021

Dorelian Bellu, care a postat, de asemenea, o imagine cu ambarcațiunea scufundată, dezvăluie că localnicii spuneau că încă de la inaugurare platforma lua apă.

Autoritățile anunță că Fundația Sera trebuie să se descurce

Reacțiile din partea autorităților sunt confuze.

Dacă inițial secretarul primăriei comunei Mahmudia a declarat, pentru G4Media, că ”nu este scufundat”, spunând că doar s-a înclinat puțin după ce apele Dunării au scăzut, aceeași persoană a declarat la Radio Delta că nu se cunosc cauzele și vor fi făcute cercetări.

Tot la Radio Delta, directorul general al Direcţiei de Protecţie a Copilului Tulcea, Marinov Gabriel-Teodosie, a precizat că nu știe ce s-a întâmplat, dar nu consideră că sunt motive să sesizeze Poliția. Acum, fundația care a inițiat proiectul trebuie să se descurce.

”Nu știm deocamdată când va fi ridicat! Căutăm soluția cea mai potrivită, rapidă și ieftină. Pe banii Fundației Sera se va ridica pontonul. Este al lor proiectul. De altfel, ei au fost primii anunțați, ulterior noi”, a spus oficialul la Radio Delta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇