Studenții nevaccinați din Iași ar putea fi evacuați din cămine, dacă apar focare de Covid

Studenții nevaccinați din Iași ar putea fi evacuați din cămine, dacă apar focare de Covid

Studenții nevccinați care sunt cazați în campusul „Tudor Vladimirescu“ din Iași au fost anunțați că vor fi trimişi acasă dacă vor izbucni pe viitor focare în căminele care locuiesc.

De asemenea, aceștia nu vor mai putea să îşi viziteze colegii care locuiesc în alte cămine din campus, potrivit Ziarul de Iași.

Deciziile au fost luate pentru a încuraja vaccinarea în rândul studenţilor, până acum fiind imunizați doar aproximativ 50% din totalul celor cazaţi.

Și pentru a-i face pe studenți să se vaccineze, Politehnica ieşeană oferă o lună de cazare gratuită pentru toţi cei care au realizat schema completă.

ADVERTISING

„Vaccinarea cât mai multor persoane este foarte importantă pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea în siguranţă. Vă atragem atenţia că, în cazul în care într-un cămin va exista un număr ridicat de persoane care se vor infecta cu COVID-19, universitatea are posibilitatea să dispună evacuarea persoanelor nevaccinate din căminul respectiv, pentru a evita riscul răspândirii infecţiei.

Pentru a evita astfel de situaţii, întărim sfatul şi recomandarea ca toţi studenţii cazaţi în Campusul Tudor Vladimirescu să se imunizeze în cel mai scurt timp“, se arată într-un anunţ publicat de Direcţia Servicii Studenţeşti.

ADVERTISING

Studenţii din campus se pot vaccina de luni până vineri, în intervalul 12-18, şi sâmbătă, în intervalul orar 10-16, la centrul de vaccinare amenajat chiar în campus.

Aceștia se pot imuniza la alegere cu Pfizer&BioNTech sau cu Johnson&Johnson.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇