Soldații ruși se plâng că întârzie salariile. Armata continuă recrutările, oferind câștiguri egale cu veniturile doctorilor și IT-iștilor

Soldații ruși se plâng că întârzie salariile. Armata continuă recrutările, oferind câștiguri egale cu veniturile doctorilor și IT-iștilor

Sunt întârzieri la plata salariilor, indemnizațiilor și sporurilor militarilor în 52 de regiuni ale Rusiei, inclusiv în Crimeea. Asta în timp ce armata rusă continuă campania de recrutare cu promisiuni atractive, oferind 650 de dolari pentru fiecare kilometru de avans pe front.

Banii soldaților vin cu întârzieri tot mai mari. În loc de 195.000 de ruble (aproximativ 2.550 de dolari) pe lună, aceștia primesc sume mai mici, potrivit publicației ruse Viorstka.

Problemele au devenit tot mai frecvente din luna ianuarie, dar pe rețelele de socializare au apărut încă din noiembrie mesaje despre cazuri individuale în care s-au aplicat rețineri salariale sau în care nu s-au primit deloc banii.

ADVERTISING

Atât recruții și voluntarii, cât și soldații cu contract se confruntă cu această problemă, iar mesajele postate pe această temă pe rețeaua rusă de socializare VKontakte s-au înmulțit de la începutul lunii martie, relatează sursa citată de Ukrainska Pravda.

Militarilor li s-a transmis că Ministerul Apărării de la Moscova virează salariile între 10 și 20 ale lunii și că întârzierile ar putea fi provocate de transferul soldaților de la o unitate la alta. În aceste cazuri, unii dintre cei care au scris au precizat că și-au primit banii ulterior. Alții, însă, au publicat statele de plată de pe site-ul Ministerului Apărării unde în dreptul plăților apare cifra 0.

ADVERTISING

Între timp, armata rusă continuă să facă recrutări și promite câștiguri atractive printr-o campanie de promovare desfășurată în presa locală, pe Telegram și pe site-urile autorităților locale din toată Rusia, relatează Meduza.

recrutari

În orașele și satele din regiunea Iaroslavl, celor care se duc să lupte în Ucraina li se promite un bonus de 3.800 de dolari la semnarea contractului și un salariu de 200.000 de ruble (aproximativ 2.620 de dolari), comparabil cu venitul unui doctor sau programator IT.

Alte bonusuri atractive sunt oferite pentru "participarea activă la operațiuni de asalt". De exemplu, răsplata pentru fiecare kilometru de avans pe front este de 50.000 de ruble (655 de dolari).

ADVERTISING

Autoritățile din Novosibirsk le-au cerut administratorilor blocurilor să lipească afișe care promovează recrutările pe panourile de la intrările în scară, iar primarul orașului a făcut apel la școli să posteze online informații despre recrutare.

Campanii similare se derulează în Piatigorsk, oraș-stațiune din regiunea Stavropol, în Kursk, precum și alte orașe din Rusia.

Publicația Baza a scris că din 21 martie se vor face recrutări masive în regiunea Moscovei. Iar Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat la mijlocul acestei luni că armata rusă recrutează femei din penitenciare pentru a-și acoperi pierderile masive de pe front.

Rusia înregistrează pierderi însemnate pe front. Mai mulți oficiali și analiști occidentali au estimat la 200.000 numărul soldaților ruși uciși sau răniți în războiul din Ucraina.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇