Panică la Comisia Europeană. A fost evacuat etajul unde lucrează Ursula von der Leyen

Panică la Comisia Europeană. A fost evacuat etajul unde lucrează Ursula von der Leyen

Un plic cu un praf suspect a fost descoperit vineri în sediul Comisiei Europene, la Bruxelles, la etajul la care lucrează preşedinta CE Ursula von der Leyen, a anunțat pompierii. Clădirea a fost evacuată, iar pudra este analizată, relatează AFP.

Numeroase vehicule de salvare au ajuns la locul incidentului și o parte din clădire a fost rapid evacuată, informează AFP, citată de New.ro.

”Etajul al 13-lea (unde lucrează şefa Comisiei Europene) a fost evacuat, însă toată lumea este bine”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Comisiei, Eric Mamer.

ADVERTISING

Pudra suspectă este analizată de către specialiștii Protecţiei Civile, ajunși la locul incidentului. ”Un membru al personalului Comisiei Europene, care a manipulat plicul, a fost plasat în izolare”, în aşteptarea rezultatului analizei pudrei suspecte, a informat Walter Derieuw, purtător de cuvânt al pompierilor din Bruxelles, citat de AFP. Persoana respectivă nu prezintă până acum niciun simptom medical.

Incidentul a avut loc în timp ce peste drum de clădirea Comisiei Europene, în sediul Consiliului European, avea loc o reuniune a miniştrilor europeni ai Energiei pe tema crizei cauzate de războiul din Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇