Razia naţională de ieri s-a soldat cu peste 100 de reţineri şi arestări, dar şi cu mașini și imobile puse sub sechestru. Vela are un mesaj nou pentru interlopi: Rămâne cum am stabilit!

Razia naţională de ieri s-a soldat cu peste 100 de reţineri şi arestări, dar şi cu mașini și imobile puse sub sechestru. Vela are un mesaj nou pentru interlopi: Rămâne cum am stabilit!

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, urmările celor peste 600 de percheziții de miercuri, care s-au desfășurat în mai multe județe și în Capitală.

„Așa cum ati văzut ieri, am avut Ziua Z în combaterea infracționalității. Am executat 619 acțiuni dintre care 489 de percheziții și 130 de descinderi. Așadar, există toleranță 0 față de infracționalitate. Ziua Z a fost un record în activitatea MAI”, a declarat ministrul Vela.

Ministrul a precizat că în urma activității de ieri au fost duse la audieri 465 de persoane. "Au fost reținute în arest pentru 24 de ore 98 de persoane și plasate sub control judiciar 27 de persoane. Au fost prinse si introduse în penitenciar sau arest 19 persoane care aveau mandat de executare a pedepsei cu închisoare, mandat de arestare preventivă sau mandate europene de arest", a punctat el.

ADVERTISING

De asemenea, au fost confiscate 33,5 kg de droguri sub diferite forme.

"Au fost ridicate 8 autoturisme de lux, 4,5 kg de aur si 3 tone de alcool. Au fost confiscate în vederea percheziționării informatice 317 telefoane, au fost confiscate 14 arme deținute ilegal si câteva sute de cartușe.

Au mai fost ridicate și sume de bani: 870.000 de lei, 211.000 de euro, 1.000 de dolari și 8.500 lire sterline. Au fost sechestrate bunuri în valoare de 15 milioane de lei, însemnând 40 de autoturisme si 12 imobile", a mai declarat ministrul de Interne.

ADVERTISING

Vela, mesaj pentru intelopi: Rămâne cum am stabilit

Acesta a anunțat că misiunile continua.

"Astăzi executăm 55 de percheziții în Botoșani, Galați, Vrancea, București, Teleorman, Iași. Aceste acțiuni au în spate sute de ore cercetare, documentare și anchetă. (...)

Tolența zero față de infracționalitate am anunțat-o la începutul mandatului meu, ofensiva continuă. Am un mesaj și pentru interlopi ca să nu le mai spun că suntem cu ochii pe ei, le spun doar atât: Rămâne cum am stabilit", a încheiat ministrul Vela.

ADVERTISING
Declarații de presă, sediul MAI

Declarații de presă, sediul MAI

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Wednesday, November 11, 2020

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇