Propaganda rusă spune că „Leoparzii știrbi” vor fi făcuți scrum înainte să apuce să tragă. Cum răspunde Kievul (Foto & Video)

Propaganda rusă spune că „Leoparzii știrbi” vor fi făcuți scrum înainte să apuce să tragă. Cum răspunde Kievul (Foto & Video)

Televiziunea rusă de stat a început să difuzeze tot felul de materiale satirice la adresa Germaniei și SUA, după ce au anunțat că trimit tancuri în Ucraina.

Jurnaliștii de la Rossiya 24 au prezentat miercuri un material în care tancurile nemțești au fost numite „Leoparzi fără dinți”. În timp ce pe ecran era prezentată o luptă fictivă între tancuri Leopard și T-90, prezentatorul spunea că jumătate dintr-un pluton NATO ar fi nimicit înainte să ajungă pe câmpul de luptă.

Propagandiștii Kremlinului au susținut că tancurile Leopard sunt mai primitive, grele și cu o rază de acțiune mai scurtă decât T-90-urile rusești.

ADVERTISING

„Într-o luptă între 10 tancuri Leopard și 10 T-90, rezultatul este deja clar înainte ca bătălia să înceapă. Potrivit calculelor, până când animalele de fier germane ar ajunge în raza în care să înceapă să tragă, mai mult de jumătate dintre vehiculele inamice ar fi deja scrum”, spune prezentatorul, potrivit The Guardian.

Un alt material a vizat tancurile americane Abrams, despre care s-a spus că sunt uzate și turtite. Pe ecran au rulat imagini din diverse lupte în care tancurile produse de americani au fost lovite și le-au fost prezentate și punctele slabe, publicând ceea ce au spus că este planul detaliat de construcție a vehiculului militar blindat.

ADVERTISING

„Sunt scumpe, dar ard ca orice alt tanc”, susţine prezentatorul rus, citând apoi experți fără să le dea numele care indică principalele vulnerabilități ale Abrams-urilor.

'Toothless' Leopards and 'battered' Abrams: Russian TV mocks Nato tanks promised to Ukraine

Kievul a răspuns acestor materiale de propagandă cu o postare pe Twitter în care apar trei leoparzi care străpung zăpada și își arată colții. Pe fundal se pot distinge tancuri pe care flutură steagul Ucrainei.

Germania a anunțat miercuri că va trimite 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina și la câteva ore distanță și Joe Biden a anunțat că SUA trimit un ajutor consistent – 31 de tancuri Abrams. În total, 12 state vor trimite câteva sute de tancuri în Ucraina.

ADVERTISING

Ziua 338: Putin e pregătit de un război lung, poate chiar cu NATO. Zelenski anunță „coaliția tancurilor”: Doar armele neutralizează teroriștii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇