Prima localitate din România care a intrat în scenariul roșu din valul 4: Se apropie de rată de infectare 6 la mie

Prima localitate din România care a intrat în scenariul roșu din valul 4: Se apropie de rată de infectare 6 la mie

Comuna Mărgău din județul Cluj este prima localitate din România care a intrat în scenariul roșu în valul 4 al pandemiei de Covid.

Rata de infectare a ajuns aici la 5,58 cazuri la mia de locuitori.

În aceste condiții, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis ca, începând de marți, timp de 14 zile, în localitate să fie impuse mai multe restricții.

Astfel, restaurantele, barurile și cafenelele vor fi închise, atât în interior, cât și la exterior. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

ADVERTISING

Totodată, este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive), precum și a concertelor sau spectacolelor.

Primarul localităţii, Mircea-Sorin Suciu, a explicat că este vorba despre nouă cazuri de COVID-19, iar valoarea mare a incidenţei îmbolnăvirilor este cauzată de faptul că populaţia comunei nu este foarte numeroasă.

Comuna Mărgău are în componenţă 6 sate: Mărgău, Bociu, Buteni, Ciuleni, Răchiţele, Scrind-Frăsinet şi 2 cătune: Doda Pilii şi Ic Ponor, care ţin de satul Răchiţele.

ADVERTISING

Județul Cluj avea luni o rată de infectare de 0.35 cazuri la mia de locuitori și s-a aflat pe locul doi în ceea ce privește numărul cazurilor nou confirmate (50).

La nivel național rata de infectare este de 0.25 cazuri la mia de locuitori.

Citește și alte articole despre evoluția pandemiei:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇