Poliţia Capitalei a aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru congresul PNL

Poliţia Capitalei a aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru congresul PNL

Organizatorul congresului PNL, Romexpo, a fost sancţionat cu 10.000 de lei, pentru că nu a luat măsurile necesare pentru a-i determina pe participanţi să poarte mască şi să păstreze distanţarea fizică, în conformitate cu legea.

„A fost aplicată o sancţiune contravenţională organizatorului congresului, în cuantumul prevăzut de lege, respectiv 10.000 de lei, pentru faptul că organizatorul, Romexpo, nu s-a asigurat de faptul că accesul (în pavilionul central – n.red.) a fost aglomerat de către o parte dintre cei prezenţi.

ADVERTISING

De asemenea, sancţiunea a fost dată organizatorului şi pentru faptul că s-a constatat că nu toate persoanele de la congres purtau mască de protecţie. Se fac verificări cu privire la obligaţiile ce reveneau firmei de pază. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii verifică materialul video pus la dispoziţie de organizatori", a declarat marţi, la Comisia pentru Apărare din Camera Deputaţilor, comisar şef Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei.

Potrivit acestuia, au fost 17 apeluri la 112 care semnalau că participanții nu poartă mască și nu respectă distanțarea.

ADVERTISING

„Cu privire la acest eveniment, la data de 25 septembrie, prin sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă, au fost înregistrate 17 apeluri prin care se semnala faptul că nu toţi participanţii păstrează distanţarea fizică, precum şi faptul că nu toţi participanţii au purtat pe toată durata congresului masca de protecţie”, a subliniat Berechet.

De asemenea, a spus șeful Poliției Capitalei, se fac verificări cu privire la obligaţiile ce reveneau societăţii de pază, conform prevederilor legale şi contractului încheiat între organizator şi societatea în cauză.

ADVERTISING

Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de Sănătate Publică pentru a da explicaţii cu privire la circumstanţele organizării şi desfăşurării congresului PNL.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇