Percheziții acasă la 9 polițiști de frontieră: Luau şpăgi de până la 200 de euro ca să nu bage în carantină persoanele venite în țară

Percheziții acasă la 9 polițiști de frontieră: Luau şpăgi de până la 200 de euro ca să nu bage în carantină persoanele venite în țară

Polițiștii fac percheziții acasă la 9 polițiști de frontieră din Satu Mare și Maramureș, care ar fi luat mită pentru a permite intrarea pe teritoriul României fără carantinare unor persoane care veneau din țări incluse pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Agenții ar fi luat între 50 și 100 de euro pentru acest ”favor”, iar un alt polițist a fost prins chiar azi în flagrant când primea 200 de euro pentru neaplicarea măsurilor legale.

Autoritățile spun că acțiunile au loc într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autoritățile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupție (luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită), dar și alte infracțiuni (fals informatic, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată), săvârșite de agenți de poliție de frontieră cu funcții de execuție.

ADVERTISING

Ei ar fi ”pretins și primit, în mod direct sau prin intermediul conducătorilor auto ai unor mijloace de transport în regim international, sume de bani, cuprinse între 50 și 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din țări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României”, informează Direcția Generală Anticorupție.

De fapt, chiar azi a fost prins în flagrant un agent de poliție de frontieră în timp ce primea 200 de euro.

”Astfel, tot astăzi, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, din județul Satu Mare, ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz, au realizat prinderea în flagrant a unui agent de poliție de frontieră în timp ce primea suma de 200 de euro pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție.

ADVERTISING

”La activitățile de procedură penală participă inclusiv lucrători din cadrul D.G.A. – Structura Centrală și Serviciile Județene Anticorupție Bihor, Cluj, Sălaj și Maramureș.

În cauză se beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției de Operațiuni Speciale – S. O. S. Satu Mare și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației”, se arată în comunicatul DGA.

O.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇