Patru familii din Neamţ sunt izolate după ce viiturile au rupt un podeț din lemn - Oamenii au refuzat evacuarea

Patru familii din Neamţ sunt izolate după ce viiturile au rupt un podeț din lemn - Oamenii au refuzat evacuarea

Patru familii dintr-o comună din judeţul Neamţ au rămas izolate în urma ruperii unui podeţ din lemn, dar au refuzat evacuarea. Pompierii au intervenit cu o scară de lucru la înălţime, a trecut peste pârâu şi au dus familiilor pâine şi alpte praf, între cei izolaţi fiind un bebeluş.

”În localitatea Neguleşti din comuna Piatra  Şoimului, 4 familii (7 persoane dintre care o persoană de 80 de ani şi un bebeluş) au rămas izolate în urma ruperii unui podeţ din lemn, peste pârâul Iapa. Persoanele izolate nu au solicitat asistenţă medicală”, a transmis ISU Neamţ.

ADVERTISING

Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială complexă pentru intervenţie şi un autoturism de serviciu.

La locul evenimentului se aflau primarul comunei şi membri din cadrul SVSU Piatra Şoimului.

”Pompierii,  cu ajutorul autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime,  au trecut pe malul drept al pârâului Iapa şi au dus pâine şi lapte praf. Toate persoanele izolate au refuzat evacuarea din gospodării. Misiunea a avut un grad ridicat de risc deoarece deplasarea peste pârâu s-a făcut pe sub o linie electrică de medie tensiune”, au precizat pompierii.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇