Nu uitați de ANAF! Azi expiră termenul de depunere a Declarației Unice și a formularului 230

Nu uitați de ANAF! Azi expiră termenul de depunere a Declarației Unice și a formularului 230

Azi este ultima zi în care puteți depune Declaraţia Unică (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

ADVERTISING

Tot azi expiră și termenul pentru depunerea formularului 230, privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat.

ANAF recomandă ca formularele să fie depuse prin mijloace electronice de transmitere la distanță, respectiv:

  • prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual", disponibil pe portalul www.anaf.ro;
  • prin intermediul serviciului "Depunere declaraţii", disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat;

De asemenea, declarațiile se pot depune și pe hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

ADVERTISING

Informații detaliate despre Declarația Unică pot fi vizualizate la următorul link - Brosura. În plus, pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea și depunerea DU.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇