Institutul Cantacuzino explică de ce a trimis vaccinuri în cutii de pizza: Era perioada sărbătorilor, furnizorii de ambalaje nu au avut activitate

Institutul Cantacuzino explică de ce a trimis vaccinuri în cutii de pizza: Era perioada sărbătorilor, furnizorii de ambalaje nu au avut activitate

Institutul Cantacuzino a reacționat la cazul semnalat de presă în care dozele de vaccin anti-Covid au ajuns la spitalul din Slobozia în cutii de pizza, subliniind într-un comunicat de presă că siguranța vaccinului nu ar fi fost influențată de înscrisul de pe cutia aleasă.

Potrivit comunicatului, cutiile originale au trebuit desfăcute pentru a împărți dozele după solicitări, iar alegerea cutiilor de pizza s-a făcut pentru a respecta dimensiunile cutiei originale.

ADVERTISING

”Menționăm faptul că distribuirea vaccinului a început în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care furnizorii de ambalaje nu au avut activitate”, se arată în comunicat.

”Înscrisul de pe cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului”

”Vaccinul Pfizer-BioNtech este livrat de către producător în cutii cu dimensiunile 230/230/40 mm ce conțin 195 de flacoane a câte 5 doze fiecare”, se arată în comunicatul Institutului.

Numărul de doze de vaccin solicitate de spitale și direcțiile de sănătate publică județene este, în majoritatea cazurilor, mai mic decât numărul dozelor aflate într-o cutie, motiv pentru care este necesară desfacerea cutiilor și împărțirea flacoanelor în alte cutii mai mici, explică reprezentanții Cantacuzino.

ADVERTISING

Mai departe, ei spun că au fost nevoiți să aleagă un ambalaj din comerț, în contextul în care furnizorii nu lucrau de sărbători.

”În acest sens, pentru demararea campaniei de vaccinare, a fost aleasă soluția achiziționării din comerț a unei cutii cu dimensiunile de 250/250/40 mm care să corespundă cât mai mult dimensiunilor cutiei originale Pfizer, pentru a se putea încadra cât mai bine în recipientele calificate pentru transportul vaccinului la temperatura controlată de 2-8℃.

Menționăm faptul că distribuirea vaccinului a început în perioada sărbătorilor de iarnă, timp în care furnizorii de ambalaje nu au avut activitate.

ADVERTISING

Toate vaccinurile distribuite de Centrul național de stocare sunt transportate în condițiile recomandate de către producător, respectându-se cu strictețe lanțul de frig impus, atât stocare la -70℃, manipulare în camera de frig de 2-8℃ cât și transportul în recipientele speciale, iar înscrisul de pe cutia folosită nu influențează în vreun fel siguranța vaccinului”, se arată în comunicatul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇