Imagini spectaculoase cu o furtună. Cerul s-a făcut verde (Foto & Video)

Imagini spectaculoase cu o furtună. Cerul s-a făcut verde (Foto & Video)

Locuitorii din statul american Dakota de Sud sunt obișnuiți cu furtunile puternice, care au loc frecvent. Însă este pentru prima dată când văd cerul colorat în verde.

„Derecho”, un tip de furtună puternică, s-a deplasat miercuri spre Dakota de Sud și a adus vânturi puternice.

Dar înainte ca derecho să lovească statul american, furtuna a făcut ca cerul să devină verde, un fenomen meteorologic neobișnuit, scrie New York Times.

Mulți oameni au distribuit pe rețelele de socializare imagini cu cerul verde, care au fost surprinse și de camerele din trafic ale Departamentului de Transport din Dakota de Sud.

„Cred că fenomenul a atras atenția multor oameni, pentru că cerul avea acea culoare verde, a fost ceva unic”, a spus Peter Rogers, meteorolog.

ADVERTISING

Culorile neobișnuite înainte sau în timpul unei furtuni apar în funcție de modul în care lumina soarelui interacționează și se împrăștie printre diferitele particule din atmosferă, a spus Rogers.

Nu este neobișnuit în timpul unei furtuni ca cerul să devină violet sau chiar complet întunecat.

În acest caz, lumina albastră de sub frontul puternic de nori în combinație cu lumina roșiatică a soarelui la apus s-a transformat într-un verde spectaculos.

Cerul verde înainte sau în timpul unei furtuni poate fi și un indicator al grindinii puternice, potrivit Serviciului Meteorologic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇