Grecia primește și turiștii cu test rapid negativ pentru Covid, nu doar PCR

Grecia primește și turiștii cu test rapid negativ pentru Covid, nu doar PCR

Ministerul Turismului din Grecia a anunțat două schimbări majore pentru turiști.

În primul rând, guvernul a decis să permită și intrarea în Grecia a turiștilor cu un test rapid negativ.

În al doilea rând, vârsta minimă la care copiii trebuie să prezinte documentația care să demonstreze că nu au Covid a fost ridicată de la șase la 12 ani, scrie ekathimerini. Așadar, copiii care au sub 12 ani nu mai trebuie să se testeze înainte de vacanță.

Rezultatul testului rapid negativ trebuie să fie în engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă sau rusă. Numele din rezultatul testului trebuie să fie același cu cel de pe pașaport.

ADVERTISING

Turiștii care mai merg în Republica Elenă mai pot prezenta certificat digital al UE pentru Covid-19. Documentul poate fi prezentat în format electronic sau print.

Certificatul dovedește că deţinătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obţinut recent un rezultat negativ la testul COVID-19.

Modificările se aplică regulilor existente, care impuneau călătorilor să facă dovada fie a unui test PCR negativ, a vaccinării, fie a unui diagnostic COVID-19 în ultimele două până la nouă luni, pentru a le fi permisă intrarea înn țară.

ADVERTISING

De asemenea, pentru a intra în Grecia, toți călătorii trebuie să completeze formularul de localizare a pasagerilor (PLF) cu o zi înainte de călătorie.

Amintim, în context, că Grecia a fost de curând inclusă de CNSU pe lista țărilor verzi, ceea ce înseamnă zero restricții pentru românii care se întorc din această țară.

Pentru mai multe detalii despre condițiile de călătorie în Grecia puteți accesa acest link.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇