George Simion a ajuns cu scandal la secţia de poliţie. Dosar penal şi acuzaţii de violenţă

George Simion a ajuns cu scandal la secţia de poliţie. Dosar penal şi acuzaţii de violenţă

Deputatul George Simion a fost dus la secţia de poliţie în cursul nopţii de joi spre vineri, după un incident în Piața Victoriei.

Simion a ajuns de joi seara în fața Guvernului, cu un autocar cu însemnele AUR, afirmând în transmisia pe care a făcut-o pe pagina sa de Facebook că doreşte să înceapă de la acel moment un protest pe care îl anunţase pentru duminică.

Un echipaj de Poliţie Rutieră a sosit în zonă şi a cerut datele şoferului autocarului, solicitând ca autovehiculul să fie mutat, deoarece staţiona neregulamentar. Şoferul autocarului a încercat să se ascundă într-un autobuz al STB, care circula în zonă, dar a fost coborât de poliţişti, fiind anunţat că va fi amendat şi i se va ridica permisul pentru staţionare neregulamentară.

ADVERTISING

George Simion a refuzat ca autocarul să fie mutat de acolo. Atunci poliţiştii l-au informat că apare în baza lor de date cu permisul suspendat și l-au invitat la secție. Liderul AUR a spus că nu știa, s-a consultat cu avocatul şi le-a transmis poliţiştilor că va merge a doua zi la secţie, apoi a intrat în autocarul AUR.

După mai multe minute de „negocieri eşuate", poliţiştii au chemat întăriri şi au intrat în autocar cu mascații pentru a-l duce la secţia de poliţie pe Simion. Ulterior, autocarul care se afla parcat în Piaţa Victoriei a fost ridicat de autorităţi.

„Aveţi permisul de conducere suspendat. Trebuie să mergem la Brigada Rutieră să facem nişte verificări  să vedem dacă dumneavoastră în acest moment aveţi dreptul de a conduce. În situaţia în care dumneavoastră nu aveţi dreptul de a conduce şi aţi condus, vi se va întocmi dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. Vi s-a emis o dovadă în urma accidentului, cu rănire, aveţi obligaţia să o reînnoiţi în fiecare lună. Este o dovadă pe care nu aţi prelungit-o, trebuia să predaţi permisul, dar mergem şi facem verificări”, i-au transmis poliţiştii, după cum se poate vedea în filmarea postată chiar de Simion pe pagina sa de Facebook

ADVERTISING

Ei l-au mai anunţat că, pentru că a condus autoturismul în Piaţa Victoriei şi a încălcat linia continuă, a fost sancţionat cu 1.450 de lei şi şase puncte de penalizare, plus măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

În plus, polițiștii și jandarmii au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 de lei pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

UPDATE: Simion, acuzat de ultraj, acuză la rându-i mascații că au bătut femei

Pe timpul intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.

ADVERTISING

În schimb, Simion susține că trei colege ale sale au fost agresate de forțele de ordine, când au forțat intrarea în autocar, şi că acestea vor merge la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici pentru a-şi scoate certificate medico-legale.

„Vor veni trei fete pentru a-şi lua certificate medico-legale, sunt colegele mele, care au fost scoase cu forţa, bătute de forţe de ordine şi de aceea sunt aici la Mina Minovici”, a spus George Simion, vineri, într-o intervenție la Antena3.

Liderul AUR a fost testat de poliţişti atât pentru alcool, cât şi pentru droguri, iar rezultatele au fost în ambele cazuri negative.

Într-o declaraţie ulterioară, Simion a spus că a fost „eliberat" după doar 10 minute şi a descris acţiunea Poliţiei ca fiind ilegală şi abuzivă.

„Duminică va fi marele protest, nu ne descurajează aceste acțiuni de intimidare, dosare penale care se vor clasa am mai avut exact în aceeași speță”, a conchis Simion intervenția la televiziunea citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇